Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
Camelia Potec: Balul Natației va strânge fonduri pentru pregătirea tinerilor pentru JO 2020 de la TokyoSportPictures.eu
13 Nov 2014

Camelia Potec: Balul Natației va strânge fonduri pentru pregătirea tinerilor pentru JO 2020 de la Tokyo

Președintele Federației Române de Natație și Pentatlon Modern, Camelia Potec, a anunțat lansarea unui proiect - Balul Natației - care să promoveze o imagine completă a acestor ramuri sportive și în același timp să atragă parteneriate pentru susținerea pregătirii viitorilor performeri de la JO 2020 de la Tokyo.

Camelia Potec, campioană olimpică la Atena, a precizat cu prilejul unei conferințe de presă că gazda Balului Natației de miercuri, 19 noiembrie, va fi Cercul Militar din București, iar evenimentul se va derula sub patronajul Ministerului Afacerilor Externe și a Ministerului Tineretului și Sportului.

''Balul Natației va fi organizat pentru prima oară în România și începând cu acest an va fi inclus în agenda federației. Îmi doresc prin acest eveniment ca sporturile noastre, înotul, săriturile în apă, pentatlonul modern, dar și două sporturi noi începând de anul viitor, înotul sincron și înotul în ape libere, să devină mult mai cunoscute. Puțină lume știe dificultățile cu care ne confruntăm, puțină lume știe despre ceea ce înseamnă înotul, săriturile sau pentatlonul modern. Iar la acest bal încercăm să prezentăm cam tot ce înseamnă acest sport. Noi nu ne-am făcut o prioritate în a strânge bani la acest bal, dar vrem ca lumea să se simtă bine în acea seară magică și încercăm să prezentăm pachete de parteneriate pentru anul viitor și următorii 2 ani. În funcție de fondurile strânse, ne dorim un program pentru tinerii care să participe la JO 2020'', a declarat Camelia Potec.

La acest proiect a fost cooptat și cel mai în vogă sportiv al momentului, jucătoarea de tenis Simona Halep, care a acceptat să joace o partidă de tenis cu cel care va câștiga licitația de la Bal.

''Evenimentul va reuni personalități marcante din lumea sportului, oficialități dar și oameni de afaceri. Vor fi scoase la licitație obiecte ale sportivilor marcanți din România, inclusiv o partidă de tenis în compania Simonei Halep. Încercăm să aducem niște fonduri la federație și Simona a fost de acord să susțină proiectul nostru în vederea susținerii tinerilor pentru JO și a fost de acord să joace cu cel care va câștiga această licitație. Încercăm să aducem toți medaliații noștri olimpici de la natație. Simona va fi în cantonament, va pleca pe 17 noiembrie și nu va fi prezentă, dar va avea un mesaj pentru cei prezenți. Voi decide împreună cu Simona de la cât vom porni licitația'', a adăugat multipla medaliată la Mondiale și Europene.

Potec a precizat că federația face eforturi să înființeze un centru de pregătire pentru copii și juniori pentru ca înotul să revină în circuitul performanțelor: ''Noi avem ca prioritate un bazin propriu, în care federația să-și facă un centru național de pregătire pentru copii și juniori. Fără acest centru, în care să le oferim sportivilor absolut toate lucrurile necesare, pregătire și masă și școală, cred că șansele noastre de reușită sunt mult mai mici''.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Natație