Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Calificări CM U20: Prima victorie pentru ”tricolore”Mircea Rosca / SportPictures.eu
23 Mar 2018

Calificări CM U20: Prima victorie pentru ”tricolore”

Astăzi au început la Cluj meciurile celei de-a doua grupe de calificare pentru Campionatul Mondial U20, partide ce se dispută în Sala Polivalentă, acolo unde duminică se va juca și meciul senioarelor între România și Rusia. În primul lor meci, ”tricolorele” mici s-au impus în fața Croației și au făcut un pas imens pentru a obține biletele pentru turneul final ce va fi găzduit anul acesta de Ungaria între 1 și 15 iulie.

Croatele erau considerate a fi principalele contracandidate la câștigarea grupei, dar fetele coordonate de Gheorghe Tadici și Bogdan Burcea au găsit soluții pentru a trece de defensiva lor bine organizată. Ținând cont că primele două clasate din grupa de patru echipe merg la turneul final, România mai are nevoie de o victorie mâine în meciul contra Georgiei pentru a-și asigura practic calificarea.

În celălalt meci al zilei de vineri, Ucraina a surclasat Georgia și la rândul său dispută mâine contra Croației un meci decisiv pentru calificare.

 

Programul partidelor este următorul: 

Vineri, 23 martie

Ora 11:00  Ucraina – Georgia  37:16 (21:9)

Ora 16:00  Croația – România  25:33 (14:17)

 

Sâmbătă, 24 martie

Ora 11:00  Croația – Ucraina

Ora 16:00  România – Georgia

 

Duminică, 25 martie

Ora 11:00  România – Ucraina

Ora 14:00  Georgia – Croația

 

La turneul final care va aduna 24 de naționale au obținut deja calificarea patru formații: Ungaria, în calitate de țară organizatoare, Rusia, câștigătoarea Campionatului Mondial U18 din 2016, Franța și Danemarca, clasate pe locurile 1 și 3 la Women’s 19 EHF EURO 2017. În acest sfârșit de săptămână se vor cunoaște alte 11 selecționate europene calificate, câte două din grupele 1-4 și câștigătoarea grupelor 5-7.

Alte știri din Juniori