Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Calificare CE U19: Obiectiv atins, dar cu mari emoțiiSabin Malisevschi / SportPictures.eu
19 Mar 2017

Calificare CE U19: Obiectiv atins, dar cu mari emoții

Meci extrem de dificil în ultima zi a grupei numărul 2 de calificare la turneul final al Campionatul European U19 de handbal feminin. Disputat în La Coruna, turneul de calificare s-a terminat după ziua de ieri pentru gazda Spania, care cu două victorii și-a asigurat clasarea pe una dintre primele două poziții, cele care asigură participarea la turneul final ce va avea loc în Slovenia între 27 iulie și 6 august.

Pentru cel de-al doilea loc s-au luptat astăzi selecționatele României și Islandei, ambele cu câte o victorie la Lituania și o înfrângere la reprezentativa țării gazdă, astfel încât departajarea se făcea în urma consemnării rezultatului direct dintre cele două echipe.

Fetele conduse de pe bancă de Ion Crăciun au remizat 22:22 (12:13), însă cu un golaveraj mai bun decât adversarele lor, +4 față de -2, le-au depășit în clasament și și-au atins, astfel, cu mari emoții obiectivul. Meciul a fost unul foarte strâns, islandezele practicând un joc agresiv care le-a incomodat vizibil pe fetele noastre. În căutarea unui antidot, tricolorele nu au avut prea multe opțiuni și s-a insistat pe execuțiile Sorinei Târcă (7 goluri) și ale Andreei Tecar (5 goluri), dar și pe contribuția pivotului Alexandra Muntean (4 goluri).

Chiar dacă nu a fost un marș triumfal, calificarea trebuie salutată și văzută ca o bună oportunitate de a acumula experiența competițiilor de anvergură pentru viitoarele componente ale echipei naționale de senioare.

Alte știri din Handbal