Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
CVM Tomis, jumătatea plină a paharuluiSportPictures.eu
06 Feb 2014

CVM Tomis, jumătatea plină a paharului

Miercuri, 5 februarie, în Cupa CEV, faza Challenge Round, manşa tur, liderul campionatului intern la volei masculin a adus bucurie în ţară prin victoria de la Istanbul, Turcia:

Maliye Milli Piyango Ankara - CVM Tomis Constanţa 1-3 (16-25, 25-18, 24-26, 19-25).

În primul set, constănţenii au preluat iniţiativa şi au câştigat uşor. Gazdele, susţinute de un public frenetic, au revenit în joc şi s-au impus în setul doi la 18. La capătul a peste 30 de minute în setul trei, constănţenii s-au impus cu 26 la 24, marcând practic ascendentul asupra turcilor. Ultimul set al partidei din sala „Ankara Başkent Spor Salonu” a fost tot pentru CVM Tomis, care a închis tabela la 19-25 şi 1-3 la seturi, iar cronometrul după 100 de minute de joc.

Returul va avea loc joi, 13 februarie de la ora 18.00, în Sala Sporturilor din Constanţa.

Într-o altă partidă care ne interesează, echipa Paris Volley a câştigat cu 3-0 turul cu germanii de la Ingersoll BÜHL. Câştigătoarea de aici ar putea fi viitoarea adversară pentru CVM Tomis, în semifinale.

 

Modificare importantă de regulament: Confederaţia Europeană de Volei a decis ca din acest sezon echipa calificată în urma partidelor tur-retur să fie cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda 3 puncte pentru victorie cu 3:0 sau 3:1, 2 puncte pentru victorie cu 3:2, 1 punct pentru înfrângere cu 2:3, 0 puncte pentru înfrângere cu 0:3 sau 1:3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj.

Astfel, dacă fiecare echipă câştigă cu 3:2 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă fiecare echipă câştigă cu 3:0 sau 3:1 câte un meci, se joacă set de aur. Dacă o echipă câştigă cu 3:0 sau 3:1, iar cealaltă cu 3:2, prima echipă merge mai departe.

Alte știri din Volei