Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Volei
CSU Medicina CSS Târgu Mureş ratează obiectivul europeanSportPictures.eu
23 Ian 2014

CSU Medicina CSS Târgu Mureş ratează obiectivul european

Miercuri seara, în Franţa, s-a desfăşurat manşa retur a optimilor Cupei Challenge la volei feminin, între formaţiile ASPTT Mulhouse şi CSU Medicina CSS Tg.Mureş. Cum în meciul tur voleibalistele noastre câştigaseră la limită, scor 3-2, conform noului regulament al Confederaţiei Europene de Volei, care ia in calcul setaverajul şi nu numai victoria în sine, fetele noastre ar fi trebuit să câştige partida retur sau în cel mai rău caz să piardă cu acelaşi scor pe seturi pentru a putea spera la un set de aur ce avea să definească câştigătoarea dublei manşe.

Începutul de partidă a fost de bun augur, mureşencele câştigând primul set cu 25-22, după un joc foarte motivat şi inspirat în atac şi la fileu. În setul doi gazdele au reuşit să restabilească egalitatea (25-18) pentru ca momentul psihologic al acestei partide să se consume în actul trei când ambele echipe au trecut pe lângă preluarea avantajului la seturi, franţuzoaicele având în cele din urmă nervii mai tari şi câştigănd cu 29-27. Următorul set a fost şi ultimul al acestei duble manşe, pe teren existând o singură echipă, ASPTT Mulhouse, care s-a impus cu 25-16 şi a câştigat partida cu scorul de 3-1, trecând mai departe în sferturi cu un punctaj general de 4-2. 

Reamintim că noul regulament prevede ca din acest sezon, echipa calificată în urma partidelor tur-retur să fie cea care acumulează mai multe puncte pe ansamblul celor două manşe. Se vor acorda 3 puncte pentru victorie cu 3:0 sau 3:1, 2 puncte pentru victorie cu 3:2, 1 punct pentru înfrângere cu 2:3, 0 puncte pentru înfrângere cu 0:3 sau 1:3. Dacă punctajul general este 3-3 după cele două manşe, se joacă set de aur pentru stabilirea echipei calificate mai departe, indiferent de setaveraj. 

 

Alte două echipe româneşti  şi-au aflat la mijlocul acestei săptămâni viitoarele adversare din fazele eliminatorii ale Cupei CEV. La feminin, Dinamo Bucureşti o va înfrunta pe Uralochka-NTMK Ekaterinburg (Rusia),  turul în deplasare, pe 5 februarie, şi returul acasă, pe 12 februarie în timp ce la masculin, CVM Tomis Constanţa o va avea ca adversară pe Maliye Milli Piyango Ankara, datele de desfăşurare ale celor două manşe fiind aceleaşi

Alte știri din Volei