Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
CSU Craiova câștigă prima ediție a trofeului ”Ion Oblemenco”SportPictures.eu
22 Feb 2014

CSU Craiova câștigă prima ediție a trofeului ”Ion Oblemenco”

Astăzi a avut loc la Craiova prima ediție a turneului ce poartă numele celui mai important atacant pe care l-a avut Bănia.

Supranumit ”Tunarul”, Ion Oblemenco este prețuit de toată suflarea oltenească iubitoare a sportului rege, dar are și respectul tuturor românilor pentru toate realizările sale, în special pentru cele patru titluri de golgheter al campionatului național din anii 1967, 1970, 1972, 1973. Născut în 13 mai 1945 la Corabia, Ion Oblemenco a câștigat titlul de campion național cu Universitatea Craiova în 1974 și Cupa României în 1977 ca jucător, precum și două titluri de campion cu aceeași echipă, dar din postura de antrenor - în 1980 , ca secund, și în 1982, ca principal. Destinul său a fost strâns legat de dreptunghiul verde, soarta făcând ca sfârșitul să îi vină pe marginea terenului, după un stop cardiac în timpul unui meci al echipei din Maroc pe care o antrena. Era 1 septembrie 1996 și la 51 de ani Ion Oblemenco se transforma în legendă.

Astăzi, arena din cetatea Băniei îi poartă numele și a găzduit un triunghiular ce a urmărit să readucă în atenția jucătorilor craioveni, în special celor mai tineri, imaginea și spiritul de luptător al unui monstru sacru al Universității. La turneu, oficialii CSU Craiova au invitat două echipe din țările vecine, pe Sloga Petrovac, din Serbia, şi echipa bulgară Dunav Ruse. Oltenii au câștigat cu 3-0 meciul împotriva sârbilor prin golurile lui Curelea, marcator al unei "duble", și Ferfelea. Al doilea meci, disputat contra bulgarilor, s-a încheiat la egalitate, scor 0-0, cu un grad de nervozitate peste limita unor amicale.

Turneul s-a desfășurat sub forma unui triunghiular cu meciuri de 60 de minute, iar în urma rezultatelor CSU Craiova a câștigat trofeul pus în joc.

Alte știri din Fotbal