Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
CSM Știința Baia Mare reușește al patrulea event din istorieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
28 Nov 2020

CSM Știința Baia Mare reușește al patrulea event din istorie

CSM Știința Baia Mare este echipa sezonului 2019-2020 în rugbyul românesc. Maramureșenii au învins în finala Cupei României pe CSA Steaua București, cu 35-19 (24-9), și au reușit eventul, după ce în luna septembrie își adjudecau și titlul SuperLigii CEC Bank. Este al patrulea event din istoria rugbystică a clubului maramureșean, după cele reușite în sezonul 1989-1990, 2010 și 2011.

Finala Cupei României, disputată astăzi, 28 noiembrie, pe Stadionul Olimpia din București avea să aducă echipele CSM Știința Baia Mare și CSA Steaua București pentru a șasea oară în lupta pentru acest trofeu.

Zimbrii au început în forță partida, reușind să deschidă scorul în minutul 7, dintr-o lovitură de pedeapsă a mijlocașului la deschidere, Taniela Maravunawasawasa, 3-0. Steaua a rămas aproape de adversar punând presiune pe apărarea maramureșenilor, determinându-i să greșească. Tudor Boldor a adus egalarea, tot printr-o penalitate (min. 11), ca apoi prin același procedeu să-și aducă echipa în avantaj, 3-9, în minutul 22.
Campionii naționali en-titre își dovedesc însă forța, reducând întâi ecartul prin Jason Tomane (min. 25), desemnat și “Omul meciului”, după care preia conducerea pe tabelă prin eseurile reușite de Taniela Marawunawasawasa, în minutul 32 și Helarius Kisting, în minutul 35. Uvertura zimbrilor, Marawunawasawasa este fără greșeală în fața buturilor, astfel, CSM Știința Baia Mare ia un avans considerabil, 24-9. Acesta este de altfel și scorul cu care se intră la vestiare. Repriza a doua începe sub semnul echilibrului, cele două echipe luptându-se să ajungă în terenul de 22 al adversarilor, însă miza jocului își spune cuvântul. Întâi este eliminat Cristi Pană de la CSA Steaua, în minutul 42, urmat la câteva minute de Jason Tomane de la Baia Mare pentru un placaj întârziat. În minutul 54, Baia Mare își consolidează avantajul, printr-o nouă lovitură de pedeapsă reușită de Maravunawasawasa, 27-9. Elevii lui Dănuț Dumbravă rămân în joc și la jumătatea reprizei secunde reușesc un nou eseu prin Eseria Vueri, 27-14. Trei minute mai târziu, cel mai tânâr jucător al finalei, Paul Popoaia (20 ani) îi duce pe maramureșeni la un avans considerabil, 32-14. În minutul 68, ambele echipe rămân în 14 jucători după eliminarea temporară a lui Jacob Immelman de la Baia Mare, respectiv Vlad Bădălicescu. Maramureșenii reușesc să mai pună trei puncte pe tabelă prin penalitatea transformată de Dorin Manole, asigurându-și deja un avans considerabil, 35-14, însă termină meciul în 13, după eliminarea lui Dumani Mtya care vede cartonașul roșu pentru un placaj la Tangimana Fonovai. În ultimul minut de joc, Steaua închide tabela prin eseul lui Tudor Boldor, scorul final fiind de 35-19.

CSM Știința Baia Mare încheie astfel perfect un sezon atipic pentru sportul românesc și mondial, un sezon influențat de pandemia de COVID-19.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby