Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
CSM Știința Baia Mare a câștigat finala SuperLigii CEC BankStefan Constantin / SportPictures.eu
25 Mai 2019

CSM Știința Baia Mare a câștigat finala SuperLigii CEC Bank

CSM Știința Baia Mare este noua campioană a rugbyului românesc, maramureșenii învingând în finala disputată pe Stadionul Municipal din Bârlad pe CSA Steaua cu 24-22 (7-3). Astfel, zimbrii câștigă după aproape cinci ani trofeul celei mai importante competiții interne din rugbyul românesc, acesta fiind cel de-al șaselea titlu național din istoria clubului.

Baia Mare a inceput in forta partida si a marcat un prim eseu prin Adrian Apostol (min. 12), transformat de uvertura Dorin Manole. Steaua a ramas insa in joc, a atacat si a pus presiune pe apararea adversara, fortand-o sa greseasca. Astfel, exact inainte de intrarea la vestiare, „ros-albastrii” au redus diferenta prin penalitatea transformata de catre Ionel Melinte, 7-3.

La debutul reprizei a doua, Taniela Marawunawasawasa a refacut ecartul de pe tabela, printr-un dropgol 10-3 (min.41). Sapte minute mai tarziu, Steaua avea sa reuseasca primul eseu, prin Andrei Florescu, transformat de Ionel Melinte, 10-10, fiind restabilita egalitatea.

Mult mai omogena in joc, Baia Mare a reusit o noua incercare prin acelasi Adrian Apostol (min.52), transformata de Manole, 17-10. Trei minute mai tarziu, acelasi Manole culca la randu-i balonul in terenul de tinta al Stelei, tot el transformand pentru 24-10.

Steaua a continuat lupta, maramuresenii ramanand la un moment dat in 13, dupa eliminarile temporare ale lui Laurentiu Nica si Mihai Dico. A fost momentul im care presiunea militarilor a fost rasplatita printr-un eseu de penalizare (min. 62), 24-17. Cu 10 minute inainte de fluierul de final, Ionel Melinte a reusit un eseu spectaculos, la capatul unei actiuni facute de Tudor Boldor. Daniel Plai a ratat transformarea, scorul de 24-22 mentinandu-se pana la final.

Stiinta Baia Mare castiga dupa o pauza de cinci ani titlul de campioana a Romaniei, ultima data impunandu-se in 2014, in finala cu Farul Constanta 25-19. Steaua, prezenta in ultimul act al competitiei dupa opt ani, ramane cu medaliile de argint.

In finala locurilor 3-4, CSM Bucuresti a invins pe Timisoara Saracens cu 20-19.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby