Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
CSM Oradea va juca pentru Cupa RomânieiSportPictures.eu
12 Apr 2014

CSM Oradea va juca pentru Cupa României

Ieri (11 aprilie), la Ploieşti, s-au jucat semifinalele din competiţia KO a baschetului masculin, prima partidă fiind cea dintre formaţiile municipalităţilor din Oradea şi Piteşti.

Orădenii au avut un parcurs foarte frumos în campionat, prinzând locul 2 înainte de play-off, iar piteştenii doar locul 6. În sezonul regulat, ambele meciuri fuseseră câştigate de CSM Oradea (65-80 în deplasare şi 72-66 acasă).

Aseară, partida a început cu acest avantaj statistic, orădenii fiind mai eficienţi. În minutul 4 conduceau la 7 puncte (11-4), iar piteştenii cereau time-out. La prima vedere, acest „stop” nu i-a ajutat, ratând în acelaşi minut două aruncări de 5 puncte. Totuşi, până în minutul 8, au reuşit două serii scurte de câte 4 şi 6 puncte, pe fondul retragerii bihorenilor şi au răsturnat situaţia la 15-17. Primul sfert s-a închis cu reuşite similare de câte 2 puncte, dar şi cu alte 7 puncte ratate de piteşteni. În sfertul doi, tot U Piteşti a coordonat tabela în favoarea sa, cu o sincopă când orădenii restabilit egalitatea la 28-28, apoi 29-29. Pauza avea să fie cu avantaj 34-39 pentru argeşeni.

Sfertul trei a fost echilibrat, CSM-ul fiind tot mai aproape de egalare sau chiar întorcând rezultatul cu avans minim. Avea să fie şi primul semnal al acestei echipe că vrea mai mult, că poate mai mult. Înainte de ultima secvenţă, Oradea conducea cu 4 puncte, poate şi din cauza faptului că piteştenii au marcat doar 9 puncte.

Mai departe, timp de cinci minute, bihorenii au zburdat efectiv, majorând diferenţa la 10 puncte (62-52)!, fiind opriţi doar de un time-out potrivit de antrenorul lui U Piteşti. S-a jucat tot în acest ritm alte trei minute, fiind nevoie de un nou time-out, tot al piteştenilor (69-61), când au profitat de respiro şi au dus tabela la două puncte în spatele orădenilor: 70-68, cu 10 secunde înainte de final. Aruncările libere au decis rezultatul final al celor 40 de minute, 71-71 fiind scorul care a adus prelungirile!

Pe durata acestor cinci minute suplimentare, CSM Oradea a condus pe tabelă, fără să mai fie egalată. U Piteşti a ratat prin Ulmer o ultimă aruncare de 2 puncte care ar fi dus la a doua repriză de prelungiri şi astfel s-a făcut trierea pentru cele două finale:

  • CSM Oradea - BCM U Piteşti 86-84 (18-19, 16-20, 18-9, 19-23, 15-13)

Titularii ambelor echipe au înscris la fel (68-68), departajarea finală fiind făcută de „rezerve” (18-16).

Cei mai buni marcatori ai lui CSM Oradea au fost: Dillon cu 19 puncte, Nicoară cu 18 puncte şi Markovic cu 13 puncte. De la BC U piteşti, s-au remarcat Barak cu 17 puncte, Durkovic cu 17 puncte şi Barro cu 14 puncte.

 

Astăzi (12 aprilie), se vor juca finalele Cupei României, în partide decisive:

  • Finala mică, ora 16:30: Asesoft Ploieşti – BCM U Piteşti
  • Final MARE, ora 18:45: CS Municipal Oradea – Energia Rovinari
Alte știri din Baschet