Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
CSM Olimpia a luat bonusul ofensiv la ClujSportPictures.eu
01 Iun 2014

CSM Olimpia a luat bonusul ofensiv la Cluj

Pe stadionul din Parcul Iuliu Hațieganu, Universitatea Cluj a fost pus mari probleme celor de la CSM Olimpia București, care s-au văzut nevoiți în finalul jocului să alerge după o lovitură de pedeapsă pentru a face diferența necesară bonusului ofensiv.

Partida a inceput cu studentii ardeleni incercand prin gramezi ordonate si pick-and-go-uri sa duca jocul cat mai aproape de 22-ul bucurestenilor si astfel au obtinut o prima lovitura de pedeapsa, pe care Dimofte nu a ezitat sa o concretizeze in puncte, deschizand scorul in minutul sase.

Universitatea a continuat sa aiba initiativa si Dimofte a demonstrat, daca mai era nevoie, calitatile de exceptie pe care le poseda in jocul cu piciorul, marcand dintr-o lovitura de pedeapsa de la 45 de metri si un dropgol, primul din aceasta editie a SuperLigii CEC Bank, pentru ca scorul sa devina 9-0.

CSM Olimpia a revenit in joc si, dupa o lovitura de pedeapsa jucata cu castig de teren, anterior Filip ratand din fata butului clujean, bucurestenii gratie unui mol de margine au marcat prima incercare a partidei prin Barbu, transformarea fiind ratata de acelasi Filip.

Apararea gazdelor mai avea sa cedeze o data in minutul 32, atunci cand Plopeanu a gasit bresa si a patruns pana la cativa metri de terenul de tinta, dupa care i-a pasat lui Ratiu acesta finalizand la centru, din pozitie usoara, Statulescu ducandu-i pe CSM-isti pentru prima data in avantaj.

Prima repriza s-a incheiat la egalitate, 12-12, pentru ca Dimofte a marcat dintr-o noua lovitura de pedeapsa, un scor echitabil conform raportului de forte dintre cele doua echipe in primele 40 de minute ale jocului.

Repriza secunda a inceput cu bucurestenii ceva mai hotarati si, dupa o cursa solitara a lui Filip, care a mutat jocul in 22-ul gazdelor, a venit un nou eseu, Ivan punand elegant pe picior gresit apararea alb-negrilor pentru o incercare la centru.

Ispir a transformat, iar CSM Olimpia se afla din nou in avantaj, pentru ca ecartul sa creasca in minutul 52 dupa un mol de margine finalizat de Barbu, aflat la a doua reusita personala, care asigura practic si bonusul ofensiv, transformarea apartinandu-i tot lui Ispir, pentru ca scorul sa devina 26-12.

Patru minute mai tarziu insa clujenii s-au mutat in 22-ul bucurestenilor si, dupa o presinune constanta, Murgoci a reusit sa intre in forta, finalizand cu un eseu transformat de Dimofte, astfel ca studentii transformau bonusul ofensiv din dreptul CSM-ului intr-unul defensiv de partea lor.

Universitatea a gestionat mai bine finalul de meci, iar CSM Olimpia s-a vazut nevoita sa incerce obtinerea unei lovituri de pedeapsa care sa refaca diferenta de puncte pentru a lua bonusul ofensiv, Statulescu ratand in minutul 76, pentru ca, doua minute mai tarziu, balonul trimis de el sa treaca printre buturile clujenilor.

CSM Olimpia s-a impus cu rezultatul de 29-19, in ultimele minute, pe fondul tensiunii acumulate, Ivan si Sola de la bucuresteni, respectiv Cozma de la Universitatea fiind sanctionati cu cartonase galbene.

In urmatoarea etapa, care se va desfasura la mijlocul lunii iulie, CSM Olimpia va primi vizita celor de la Dinamo Bucuresti, Universitatea Cluj avand zi libera din cauza numarului impar de perticipante in SuperLiga CEC Bank.

 

Clasamentul SuperLigii se prezintă astfel:

Loc Echipa M V E Î Marcate Primite Dif. Puncte Bonus Total
1 Baia Mare 8 7 1 0 230 85 +145 30 4 34
2 Timișoara 8 6 1 1 248 111 +137 26 6 32
3 Farul Constanța 9 7 0 2 231 161 +70 28 2 30
4 CSM Olimpia București 8 4 0 4 183 180 +3 16 6 22
5 CSA Steaua București 9 3 0 6 145 165 -20 12 4 16
6 U Cluj 9 1 0 8 118 279 -161 4 1 5
7 Dinamo 9 1 0 8 99 273 -174 4 1 5

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby