Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
CSM București își întărește lotul cu două noi achizițiiPaul Ursachi / SportPictures.eu
16 Iul 2018

CSM București își întărește lotul cu două noi achiziții

Echipa de rugby CSM București se întărește pentru noul sezon. Tigrii au anunțat transferul lui George Oprea, mijlocașul la deschidere de la Baia Mare, și al lui Tangimana Fonovai, aripa de la Timișoara Saracens, unul dintre cei mai laureați rugbyști din SuperLigă.

După ce l-au adus la club pe cel mai selecționat jucător român, Florin Vlaicu, Tigrii l-au luat și pe George Oprea, mijlocașul la deschidere care a evoluat din iulie 2012 la Baia Mare. În vârstă de 25 de ani, sportivul născut la Răcari, județul Dâmbovița, este campion al României cu echipa zimbrilor, reușind să termine pe primul loc în ediția 2014, iar cinci sezoane a fost vicecampion în SuperLigă. De asemenea, are în palmares o Cupă a României, dar și alte patru finale pierdute. În plus, Oprea se poate lăuda cu două trofee ale Cupei Regelui, și un loc doi în aceeași competiție. Cel mai nou tigru a evoluat și în cupele europene, tot pentru Baia Mare, în Challenge Cup, acum trei ani, contra rușilor de la Enisey STM Krasnoyarsk. Și la echipa națională, Oprea a bifat prezențe: în mai 2016 a jucat în meciul test România A – XV-le Președintelui, iar în această vară a fost în lotul pentru ”dubla” cu britanicii de la England Counties. George Oprea a semnat cu CSM București un contract valabil două sezone și s-a declarat încântat de alegerea făcută.

”Sunt foarte fericit că am venit la CSM București. Îmi doresc să câștig cât mai multe trofee, de aceea am și decis să fac acest pas. Sunt convins că nu îmi va fi greu să mă acomodez, știu deja câțiva dintre coechipieri, iar cu antrenorul Eugen Apjok am mai lucrat” – George Oprea, rugbyst CSM București.

Clubul din Capitală a mai reușit o mutare menită să întărească lotul pregătit de Eugen Apjok: l-au adus de la Timișoara Saracens pe Tangimana Fonovai (28 de ani), unul dintre cei mai buni jucători ai bănățenilor. Ajuns pe Bega în 2012, tongalezul naturalizat a devenit rapid om de bază al echipei, în cele peste 80 de partide jucate în tricoul Timișoarei înscriind peste 130 de puncte. Fonovai a contribuit decisiv la trofeele obținute în ultimii ani de Timișoara Saracens, având în palmares cinci titluri naționale, trei Cupe ale României și o Cupă a Regelui. În plus, cel mai nou Tigru a debutat și pentru tricolori, în noiembrie 2016, în partida amicală cu naționala Statelor Unite ale Americii.

”După 6 ani la Timișoara, aveam nevoie de o schimbare și cred că CSM București este clubul care mi se potrivește cel mai bine. Am venit să facem performanță. Echipa de rugby a evoluat foarte mult în ultimele două sezoane și are toate ingredientele pentru a face performanțe notabile” – Tangimana Fonovai, rugbyst CSM București.

 

sursa: csmbucuresti.ro

Alte știri din Rugby