Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
CSM București, inclusă pe lista echipelor pentru DELO EHF Champions League 2020/21Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
19 Iun 2020

CSM București, inclusă pe lista echipelor pentru DELO EHF Champions League 2020/21

Lista echipelor pentru DELO EHF Champions League 2020/21 a fost confirmată după ce Comitetul Executiv EHF a decis asupra tuturor numelor echipelor începând cu un format reînnoit al competiției europene.

În timp ce numărul echipelor rămâne neschimbat în sezonul viitor, sistemul de joc va suferi modificări, cele 16 formații participante urmând să înceapă cu o fază a grupelor cu două grupe de opt. De asemenea, spre deosebire de versiunea competiției pentru băieți, zilele de joc vor fi programate pentru weekend-uri la fel ca în edițiile trecute.

În total, cinci foste campioane - Györi Audi ETO KC, Buducnost, HC Podravka Vegeta, CSM București și RK Krim Mercator vor fi pe grila de start a noului sezon, când faza grupelor va începe pe 12/13 septembrie.

Nouă echipe (Team Esbjerg, Odense Handbold, Györi Audi ETO KC, Metz Handbal, Borussia Dortmund, Buducnost, Vipers Kristiansand, SCM Vâlcea și Rostov Don) au avut poziții fixe pe baza clasamentului federațiilor naționale, ca echipe înregistrate în calitate de campioane naționale. Membrii Comitetului Executiv EHF au validat aceste formații și au continuat cu evaluarea tuturor celor 12 solicitări de upgrade ale formațiilor incluse în a doua competiție continentală, EHF European League.

Pe baza unui sistem de criterii care a analizat diferite domenii, inclusiv locul de desfășurare, televiziunea, spectatorii, rezultatele la competițiile EHF trecute, managementul produsului și cel digital, membrii EXEC au confirmat șapte solicitări pentru actualizări ale cluburilor EHF European League către competiția de top a continentului - CSM București , FTC-Rail Cargo Hungaria, Handbal Brest Bretagne, CSKA, RK Krim Mercator, HC Podravka Vegeta și SG BBM Bietigheim.

Restul de cinci solicitări nu au fost primite, cu toate acestea EXEC a alocat două echipe - DHK Banik Most și Storhamar Handball - ca echipe de rezervă pentru cazurile în care una sau mai multe echipe vor întâmpina dificultăți serioase în participarea corespunzătoare și desfășurarea meciurilor de acasă în faza grupelor datorată consecințelor pandemiei Covid-19.

Alte știri din Handbal