Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
CSM București câștigă trofeul Ligii CampionilorSebastian Tataru / Mediafax Foto
08 Mai 2016

CSM București câștigă trofeul Ligii Campionilor

Luna mai este prielnică performanțelor echipelor românești. Inevitabil ne legăm de momentul Sevilla 1986 pentru a face comparația cu performanța extraordinară a fetelor de la CSM București, câștigătoare ale trofeului Ligii Campionilor europeni la handbal feminin după o finală decisă la lovituri de departajare cu Pessoa în rolul lui Duckadam, apărând două aruncări de la 7 metri și consfințind o victorie istorică.

Elevele lui Kim Rasmussen au învins la Budapesta echipa maghiară Györi Audi ETO KC, amuțind fanii locali care au populat la maxim Papp László Budapest Sportaréna, dar care au plecat dezamăgiți, privind bucuria exuberantă a celor 600 de suporteri ai echipei române.

Finala s-a încheiat cu scorul 29:26 după ce la pauză fetele noastre au condus cu 13:12, la finalul timpului regulamentar tabela indica 22:22, iar prelungirile s-au terminat cu scorul 25:25.

Succesul aparține întregii echipe, dar nu putem să nu o evidențiem pe Isabelle Gulldén, cea care a înscris 15 goluri dintre care cele mai importante sunt cel care a egalat tabela cu 10 secunde înainte de finalul prelungirilor și cel care a deschis seria loviturilor de departajare, pe Linnea Torstensson, care a înscris golul egalării cu 2 secunde înainte de finalul timpului regulamentar, Jelena Grubisic și Mayssa Pessoa care au închis poarta și Aurelia Brădeanu, autoarea golului care a consfințit victoria.

La nivelul lor, niciun milimetru mai jos, au fost Iulia Curea, Ana Paula Rodrigues, Line Jörgensen, Alina Iordache, Cristina Vărzaru, Bianca Bazaliu, Cristina Nan, Ekaterina Vetkova, Carmen Martin, Oana Manea, Maria Fisker, indiferent dacă au fost în teren sau nu în această seară, dacă au înscris sau dacă au ratat, toate au contribuit la această performanță unică: obținerea celui mai important trofeu european de către o echipă calificată pentru prima dată într-o competiție continentală.

 

Trofeul suprem al campioanelor europene a mai fost cucerit de echipe românești în 1961 de Știința București și în 1964 de Rapid București, în trei rânduri româncele ajungând în finală – Universitatea Timișoara în 1973, Știința Bacău în 1986 și Oltchim Râmnicu Vâlcea în 2010.

Pentru conformitate, în meciul pentru locurile 3-4 macedonencele de la HC Vardar le-au învins pe muntenegrencele de la Buducnost, echipă la care evoluează Cristina Neagu, cu scorul de 30:28 (14:16).

Alte știri din Handbal