Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
CSM București a câștigat ediția 2017-2018 a Cupei RomânieiMihaela Bobar / SportPictures.eu
31 Mar 2018

CSM București a câștigat ediția 2017-2018 a Cupei României

Disputată pe stadionul din Parcul Sportiv Iuliu Hațieganu, finala Cupei României ediția 2017-2018 a revenit echipei CSM București care după o partida dramatică, care a necesitat prelungiri pentru stabilirea învingătoarei, s-a impus în fața celor de la Știința Baia Mare cu rezultatul de 27-26, după 80 de minute consemnându-se egalitatea, 19-19.

Asa cum era de asteptat, avand in vedere miza partidei, primele minute au insemnat un joc echilibrat, astfel ca Taniela Maravunawasawasa a profitat de ocazia avuta si a deschis scorul dintr-o tentativa de tinta, insa imediat Valentin Calafeteanu a egalat prin acelasi procedeu. Pana la jumatatea primei reprize rezultatul s-a mentinut, cel care avea sa modifice tabela de marcaj fiind din nou Taniela Maravunawasawasa, mijlocasul la deschidere al zimbrilor. CSM Bucuresti a trecut in ofensiva si Valentin Calafeteanu a marcat din dropgol, dar tot dintr-un dropgol Taniela Maravunawaswasa i-a readus din nou in avantaj pe cei de la Stiinta Baia Mare, astfel ca dupa primele 40 de minute elevii lui George Sava se aflau intr-un avantaj fragil de numai trei puncte gratie concretizarii tentativelor de tinta de care au profitat.

Debutul partii secunde a adus si prima ocazie reala de marcare a unui eseu si dupa ce Cristi Chirica nu a reusit sa duca balonul pana in terenul de tinta, putin mai tarziu Mtya Dumani a batut apararea bucurestenilor, incercare transformata de Taniela Maravunawasawasa, baimarenii desprinzandu-se la 16-9. Tigrii au revenit insa in joc si Darren Baron a concretizat doua lovituri de pedeapsa insa in minutele care au urmat, desi Sean Morrell s-a aflat pe banca pedespelor pentru un cartonas galben, ecartul nu a scazut din lupta surda a inaintarilor rezultand alte doua eliminari temporare ale jucatorilor Constantin Pristavita, respectiv Omar Baliashvili. Pe finalul timpului regulamentar de joc, CSM Bucuresti a fortat victoria si presiunea trupei lui Eugen Apjok s-a materializat prin eseul lui Omar Baliashvili, transformat de Darren Baron, insa bucurestenii nu au putut gestiona fara greseala ultimul atac al maramuresenilor si Taniela Maravunawasawasa a trimis finala in prelungiri cu o lovitura de pedeapsa.

Prima repriza a prelungirilor i-a readus pe baimareni la conducere, 26-22, o incercare reusind-o Florin Bardasu, transformata de Taniela Maravunawasawasa, respectiv o penalitate trecuta in contul lui Darren Baron. Lovitura de gratie a venit insa de la Sioeli Lama care a fructificat la colt o actiune venita pe fondul presiunii CSM-ului, puncte care au decis rezultatul final.

Astfel la prima participare intr-o finala CSM Bucuresti cucereste primul trofeu din istoria clubului, Cupa Romaniei, trofeu care trei sezoane consecutiv s-a aflat in posesia Timisoarei Saracens.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby