Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Alte sporturi
CSA Steaua împlinește 68 de aniRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
07 Iun 2015

CSA Steaua împlinește 68 de ani

Duminică se împlinesc 68 de ani de la înființarea Clubului Sportiv al Armatei Steaua, club care a dat sportului mondial nenumărați performeri care au urcat pe podiumurile olimpice, mondiale și europene, dar și echipe de top care au cucerit cupe continentale, pagina de Facebook a clubului militar prezentând un material legat de istoria clubului.

"În urmă cu 68 de ani, pe 7 iunie, la inițiativa unor militari — iubitori ai sportului, printre care generalul-maior Dumitru Petrescu, generalul-maior Oreste Alexandrescu, comandorul Traian Săvulescu, locotenent-colonelul Ion Costăchel, maiorul Cornel Șandru — lua ființă Asociația Sportivă Armata. Ceea ce reprezenta o necesitate pentru sportivii care își satisfăceau stagiul militar, dar și pentru alți militari în termen iubitori de sport, s-a transformat în scurt timp într-o adevărată putere. În 1947, anul înființarii, AS Armata avea opt sectii: fotbal, călărie, scrimă, tenis, box, volei, atletism și tir. Astăzi, în compunerea CSA Steaua București intră nu mai puțin de 27 secții sportive, acoperind majoritatea ramurilor și disciplinelor, olimpice și neolimpice, jocuri sportive sau sporturi individuale.

În 68 de ani, numele Steaua a devenit sinonim cu marea performanță, s-a amplificat cu fiecare generație de sportivi, antrenori și tehnicieni care au contribuit la gloria, prestigiul și marea popularitate de care se bucură astăzi clubul militar. Marii sportivi se regăsesc în număr atât de mare în cele aproape șapte decenii de existență, încât este imposibil să-i nominalizezi pe toți.

De cine să amintești mai repede atunci când vorbești de performanță stelistă? De primul campion olimpic al României, Iosif Sârbu? De atleta Iolanda Balaș-Soeter — prima dublă campioană olimpică din istoria sportului românesc, autoare a 14 Recorduri Mondiale, care figurează în Cartea Recordurilor cu o performanță imposibil de egalat (150 de concursuri consecutive câștigate în perioada 1957-1966)? De cea mai titrată echipă de handbal, de două ori câstigătoare a Cupei Campionilor Europeni (1968 și 1977)? De fantastica echipă de fotbal, câștigătoare a Cupei Campionilor Europeni, în seara magică de 7 mai 1986? De echipa de hochei pe gheață, care este deținatoarea Recordului Mondial pentru cele mai multe titluri naționale câștigate în istorie (40), înaintea celebrelor TSKA Moscova (32) și Montreal Canadiens (24)? De celebrul Ilie Năstase, singurul tenisman român care a devenit numarul 1 mondial? De cele 95 de medalii olimpice cucerite de sportivii steliști, care au făcut ca palmaresul CSA Steaua București să fie mai bogat decât al multor țări de pe batrânul continent (Austria — 86, Cehia — 43, Irlanda — 28, Belarus — 78, Croatia — 23, Lituania — 21, Slovacia — 24, Portugalia — 23)?

Zestrea de medalii olimpice, mondiale și europene a fost adunată în cele aproape șapte decenii de sportivii care au pus mai presus de orice pasiunea și dragostea pentru culorile roș-albastre. În tricoul Stelei, s-au format mari personalități, modele de ambiție și caracter, care au devenit simboluri. Pentru ei a răsunat imnul României în arene, pe stadioane, în săli de pe întreg mapamondul. Și, de fiecare dată, ne-au făcut să fim mândri că suntem români. De ziua Clubului Sportiv al Armatei "Steaua Bucuresti" se cuvine sa le spunem lor, CAMPIONILOR, antrenorilor care i-au îndrumat, tehnicienilor care i-au susținut, La multi ani! Și nu numai lor. Gândurile celor care astăzi pun umărul la susținerea performanței steliste se îndreaptă către toți cei care, de-a lungul anilor, au contribuit la strălucirea Stelei".

Președintele CSA Steaua Bucuresti, George Boroi, a declarat cu această ocazie: "Istoria celui mai puternic club din România, scrisă de generații întregi de sportivi, este pentru noi o datorie de onoare, o datorie sufletească, de a continua, de a îmbogăți această zestre fantastică. Mă bucur enorm când văd la sportivii de astăzi aceeași dăruire, aceeași pasiune, aceeași mentalitate de învingător pe care au avut-o dintotdeauna steliștii. Tuturor sportivilor, foști sau actuali, antrenorilor, tehnicienilor le urez La multi ani! De asemenea, vreau să mulțumesc fanilor și suporterilor care iubesc tot ceea ce reprezintă Steaua. Din susținerea lor, campionii noștri și-au luat avântul de a merge mai departe, de a urca tot mai sus. Nu în ultimul rând, acum când sărbătorim 68 de ani de la înființarea clubului, mulțumesc tuturor militarilor, care au pus umărul la construirea stadionului, a bazelor de antrenament, care au susținut și au iubit întotdeauna Steaua și culorile roș-albastre. Suntem 'camarazi de arme' din 1947 și mergem înainte, uniti".

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Alte sporturi