Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
CSA Steaua a inaugurat noua arenă din Ghencea
08 Iul 2021

CSA Steaua a inaugurat noua arenă din Ghencea

7 iulie reprezintă de acum o zi istorică pentru clubul militar.  Într-o atmosferă de mare sărbătoare, o mare parte a membrilor echipei de legendă a clubului, echipa câștigătoarea a Cupei Campionilor Europeni în 1986, a pășit în fața suporterilor pe noul stadion al clubului.

Unul dintre elementele principale ale evenimentului de inaugurare a noului stadion a fost partida dintre CSA Steaua și OFK Belgrad, adversar care pe 9 aprilie 1974 a dat replica roș-albaștrii la inaugurarea primului stadion din Ghencea într-un meci încheiat la egalitate, 2 – 2.

Ca un arc peste timp, după 47 de ani, cea mai modernă arenă din București a prilejuit o nouă întâlnire între cele două echipe, un remember al partidei disputate în urmă cu aproape jumătate de secol. Confruntarea în sine nu reprezenta o miză, fiind mai degrabă, un simbol în memoria numeroșilor fani roș-albaștrii.

Elevii lui Daniel Oprița s-au impus cu 6-0 (0-0) în fața unui public în număr de aproximativ 15.000 de spectatori, număr datorat limitării la 50% a gradului de ocupare a tribunelor conform reglementărilor în vigoare. Marcatorii celor șase goluri au fost: Remus Chipirliu (2), Robert Neacșu (2), Cezar Gherghiceanu și Dragoș Huiban.

Mult mai emoționante au fost alte momente simbol pentru istoria fotbalistică a echipei roș-albastre. Tricoul cu numărul 7 purtat de Marius Lăcătuș a fost retras de oficialii clubului în semn de omagiu și respect pentru întreaga activitate a celui mai emblematic jucător al generației Sevilla ’86, iar în încheierea serii membrii echipei care a ridicat Cupa Campionilor Europeni și Supercupa Europei, precum și urmașii colegilor care nu mai sunt printre noi sau care din diverse motive nu au putut participa la eveniment, au primit medalii comemorative și, simbolic, au prezentat tribunelor o replică a trofeului câștigat în urmă cu 35 de ani.

Alte știri din Fotbal