Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
CS Universitatea Craiova organizează un turneu internaţional în amintirea Tunarului
16 Feb 2014

CS Universitatea Craiova organizează un turneu internaţional în amintirea Tunarului

Pe 22 februarie, suporterii craioveni vor fi al doisprezecelea jucător pentru echipa lui Ovidiu Stângă în meciurile pentru trofeul „Ion Oblemenco“.

CS Universitatea Craiova va organiza sâmbătă, 22 februarie, Memorialul „Ion Oblemenco“, un turneu internaţional în amintirea Tunarului din Bănie. Competiţia se va desfăşura pe stadionul „Ion Oblemenco“, cu începere de la ora 14:00.

Ion Oblemenco este unul dintre cei mai emblematici jucători din istoria fotbalului craiovean. Component al Campioanei unei Mari Iubiri, el a evoluat pentru Universitatea în perioada 1966-1977, marcând 167 de goluri în cele 264 de meciuri jucate în tricoul alb-albastru al Ştiinţei în prima divizie. A contribuit decisiv la câștigarea Campionatului României în 1973-1974 și a Cupei României în 1976-1977. Ca antrenor, a câștigat cu Universitatea campionatul în 1980 (secund al lui Valentin Stănescu), eventul campionat-cupă în 1981 (ca principal), iar în 1982 duce Știința, în premieră pentru echipele de club din România, în sferturile Cupei Campionilor Europeni. A fost golgeterul campionatului în patru sezoane: 1966-1967, 1969-1970, 1971-1972 si 1972-1973.

CS Universitatea Craiova a obţinut acceptul de folosire a mărcii înregistrate „Ion Oblemenco“, deţinută de familia Tunarului. Apropiaţii marelui fotbalist sunt invitaţi de onoare ai evenimentului.

Universitatea va lupta pentru trofeu cu grupările Dunav Ruse (Bulgaria) şi FK Sloga Petrovac (Serbia).

Dunav Ruse este un club înfiinţat la un an după Ştiinţa, în 1949. Cea mai importantă performanţă a fost participarea în Cupa UEFA în sezonul 1975-1976, când a fost eliminată de AS Roma. Actualmente, gruparea din Ruse evoluează în liga a doua bulgară.

FK Sloga Petrovac joacă în liga a doua din Serbia. În actuala stagiune este una dintre revelaţiile întrecerii, ocupând locul trei în campionat şi luptând cu şanse mari pentru accederea în primul eşalon.

La Memorialul de pe 22 februarie accesul suporterilor pe stadionul care a fost martor al marilor performanţe naţionale şi europene ale Ştiinţei lui Oblemenco va fi liber şi se va face începând cu ora 12:30. Simbolic, craiovenii pot opta să vină cu un "bilet de intrare", o floare, omagiu depus la statuia din faţa stadionului, ridicată în onoarea celui ce a reprezentat fotbalul adevărat – „Tunarul din Bănie“.

Se va juca în sistem fiecare cu fiecare, tip campionat. Meciurile vor avea o durată de 60 de minute (două reprize a câte 30 de minute, cu pauză de 5 minute). Programul turneului este următorul: de la ora 14:00 se vor întâlni Dunav Ruse şi Sloga Petrovac. De la ora 15:15, Universitatea va juca împotriva câştigătoarei din primul meci. De la ora 16:30, echipa Craiovei va închide turneul, urmând să evolueze în compania învinsei din duelul Dunav Ruse – Sloga Petrovac. Memorialul „Ion Oblemenco“ va fi transmis live de TVR Craiova. Totodată, acreditările de presă din campionat vor fi valabile şi la Memorialul „Ion Oblemenco“.

Cu ocazia competiţiei, suporterii craioveni vor vedea lotul Universităţii, care a făcut spectacol în amicalele din Antalya. Totodată, fanii Universităţii îi pot urmări pe jucătorii recent transferaţi, Valskis, Varga, Vătăjelu, Kitanovski ori Tomic.

Ultimul meci international pe stadionul „Ion Oblemenco“ s-a disputat pe data de 4 septembrie 2004, când naţionala României a învins cu 2-1 Macedonia, în preliminariile Cupei Mondiale. La aproape un deceniu, clubul nostru îşi doreşte să readucă în circuitul internaţional templul fotbalului craiovean prin organizarea Memorialului închinat legendarului Ion Oblemenco.

Preşedintele clubului craiovean Gheorghiţă Geolgău a declarat: „Prin organizarea acestui turneu ne dorim să păstrăm vie amintirea lui Nelu Oblemenco în memoria suporterilor craioveni. Vrem ca Memorialul „Ion Oblemenco“ să fie organizat an de an cu o săptămână înainte de începerea returului, astfel încât să devină o competiţie de tradiţie. Totodată, sâmbătă, va fi un turneu util pentru jucători, având în vedere că urmărim promovarea în prima divizie. Iar pentru suporterii noşti reprezintă un bun prilej de a-i vedea la lucru pe băieţi, după stagiile de pregătire din Antalya“.

 

Foto: cartea "Oblemenco, meciul cu viata",Editura de Sud Craiova, 2009,de Ion Jianu.

sursa: csuc.ro

Alte știri din Fotbal