Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
CS Năvodari a luat o opțiune importantă pentru câștigarea DNSAndrei Luca / SportPictures.eu
26 Oct 2015

CS Năvodari a luat o opțiune importantă pentru câștigarea DNS

CS Năvodari a câștigat și cea de-a doua partida din Play-Off-ul Diviziei Naționale de Seniori. După succesul (31-17) obținut în fața Politehnicii Iași, de această dată echipa constănțeană s-a impus, în deplasare, în fața unui alte echipe cu pretenții la prima poziție a clasamentului: 14-12 (6-5) cu RC Barlad. Gazdele au marcat doua eseuri, cu unul mai mult decat rivalii lor, insa Trandafir s-a remarcat la loviturile de tinta, uvertura gruparii din Navodari fiind cea care a dat lovitura de gratie in minutul 65.

In prima repriza, oaspetii s-au desprins la 6-0, Trandafir a marcand dintr-un dropgol si o lovitura de pedeapsa. Barladenii au revenit prin eseul lui Diaconu, astfel ca la pauza diferenta a fost de un singur punct (6-5), marind suspansul partii secunde. Dupa reluare, Nita a batut defensiva gazdelor (11-5), dar elevii lui Ioan Harnagea au avut puterea sa intoarca rezultatul prin inceracrea lui M. Munteanu, transformata de Rupanu, astfel ca in ultimul sfert de ora s-a intrat cu avantaj de partea gazdelor (12-11). Acest ecart fragil a fost insuficient si o lovitura de pedeapsa a decis soarta partidei, Trandafir trimitand balonul printre buturi din lovitura de pedeapsa. Astfel, CS Navodari s-a impus cu 14-12 pe terenul campioanei en-titre din Divizia Nationala de Seniori.

 

Daca la debutul in acesta editie a Diviziei Nationale de Seniori, RCM Galati reusea surpriza unei victorii (17-15) pe stadionul din Petrosani, de aceasta data, in Play-Off, succesul a revenit studentilor din Valea Jiului (20-19), care au avut puterea de a intoarce in doua randuri rezultatul.

Partida a inceput cu doua tentative de tinta ratate, pentru ca apoi Budaian sa gaseasca drumul catre terenul de tinta al gazdelor, eseul fiind transformat de Cosmiuc (7-0). Avantajul galatenilor a fost conservat  timp de zece minute pentru ca incercarea lui Ivan si punctele aditionale semnate de Tandea au restabilit egalitatea (7-7). Petrosenenii si-au continuat ofensiva. Astfel ca Tandea a adus-o pe Stiinta  pentru prima data in avantaj (10-7), dintr-o lovitura de pedeapsa. Apoi elevii lui Alexandru Lupu au fost nevoiti sa apere rezultatul in 14 jucatori, dupa ce V. Popa a vazut cartonasul galben cu cateva minute inainte de pauza. In partea secunda tot RCM Galati a marcat prima prin S. Popa, eseul sau fiind urmat de reusita lui Danaila. Astfel ca, in minutul 58, oaspetii s-au desprins la 19-10 si se parea ca vor avea puterea de a pleca din Petrosani chiar cu punctul bonus ofensiv. Nu a fost asa pentru ca o lovitura de pedeapsa concretizata de Tandea a dat semnalul revenirii Stiintei Petrosani (13-19). Cu cinci minute inainte de finalul intalniri, eseul lui Zaharescu, transformat de Tandea a asigurat victoria la limita (20-19) a studentilor.

 

Intr-un meci contand pentru etapa a III-a din Play-Out-ul Diviziei Nationale de Seniori, Bucovina Suceava s-a impus cu 29-17, la Buzau, in disputa cu Stejarul. Gratie acestui succes elevii lui Constantin Vlad s-au ales si cu punctul bonus ofensiv. Partida a fost controlata de Bucovina Suceava, singurul moment in care buzoienii au reusit sa se apropie de adversarii lor fiind in minutul 46, cand tabela de marcaj indica rezultatul de 14-10 in favoarea vizitatorilor.

Dupa fluierul de start al jocului, sucevenii au avut nevoie de numai 9 minute pentru a marca doua eseuri prin Constantineanu si S. Stefaroi, ambele fiind transformate de talonerul Scolobiuc, care continua sa fie cel mai eficient marcator de puncte al Bucovinei. Pana la pauza Stejarul Buzau a redus diferenta de scor, eseul semnat de Grigore si transformarea lui Ureche trimitand cele doua echipe la cabine, pentru odihna dintre cele doua reprize, cu Bucovina Suceava in avantaj (14-7). Dupa relurare, Ureche a marcat din lovitura de pedeapsa (10-14), dar S. Stefaroi a gasit din nou drumul catre terenul de tinta al gazdelor, urmat de Preutescu, in timp ce Scolobiuc s-a evidentiat din fata buturilor adverse cu o transformare si o penalitate (29-10 petru Bucovina). In ultimele minute, Florea a vazut cartonasul galben si Stejarul Buzau a profitat de avantajul numeric care s-a concretizat in eseul lui Caloian, transformat de Ureche, astfel stabilindu-se rezultatul final: Stejarul Buzau – Bucovina Suceava 17-29.

 

sursa: super-liga.ro

Alte știri din Rugby