Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
CM: Visul promovării prinde conturRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
01 Mai 2019

CM: Visul promovării prinde contur

Pentru a treia oară ”Deșteaptă-te, române!” a răsunat pe patinoarul Tondiraba din Tallin, selecționata României terminând învingătoare cea mai dificilă întâlnire din cadrul Campionatului Mondial de Seniori, Divizia I, Grupa B organizat anul acesta în capitala Estoniei.

Polonia, formație retrogradată anul trecut din Divizia I Grupa A era cotată ca principala favorită la câștigarea acestei grupe, însă băieții pregătiți de antrenorul principal Julius Penzes și secundul Marius Trandafir au făcut un meci aproape perfect și au obținut două puncte imense ce ne pot aduce o mult visată calificare în eșalonul superior.

Szilard Rokaly a deschis scorul în minutul 8:37 al primei reprize cu sprijinul lui Tamas Reszegh și al lui Anton Butochnov, apoi a urmat un joc defensiv foarte bun al tricolorilor, care au patinat foarte bine și au pus în valoare experiența acumulată într-o competiție regională de nivel foarte bun așa cum este Erste Liga și în care două formații românești s-au calificat în semifinale. În cele din urmă reduta tricoloră a căzut în minutul 51:56, polonezul Damian Kapica învingându-l pentru prima dată pe Toke, dar șansa a fost de partea hocheiștilor tricolori în minutul 53:25 când o pasă a lui Anton Butochnov trimisă din treimea mediană a ajuns în crosa portarului polonez, iar încercarea acestuia de degajare a trimis pucul în piciorul unui coechipier și apoi a ricoșat în poartă. În disperare de cauză, antrenorul Poloniei a înlocuit portarul cu un atacant în ultimele două minute, superioritatea numerică fiind exploatată pe tabelă atunci când mai erau 23 de secunde de joc, Krystian Dziubinski aducând egalarea cu un șut de la distanță ce l-a surprins pe Toke. În repriza suplimentară Pavlo Borysenko a adus victoria formației noastre cu un șut din apropierea liniei albastre pe fondul unei superiorități numerice și a declanșat bucuria în rândul grupului de susținători ai selecționatei tricolore prezenți în tribune.

Este o victorie ”mică”, de 2 puncte, dar pe lângă perspectiva deschisă pentru calificarea în Divizia I Grupa A spune foarte mult despre progresul pe care hocheiul românesc îl înregistrează în ultimii ani. Dacă în 2010 evolua în Divizia II Grupa B cu China, Israel și Noua Zeelandă, România a avansat constant și iată că se află la două victorii de promovarea în eșalonul superior, antecamera grupei de elită a competiției.

Mai mult decât atât, victoria de astăzi este cea a unei națiuni cu 306 jucători seniori legitimați și 4 patinoare acoperite în fața uneia care are peste 1.000 de jucători și 15 patinoare acoperite.

Urmează acum partida de joi cu Ucraina și cea de sâmbătă cu Olanda, ultimele clasate în clasamentul grupei, ambele partide putând fi urmărite online pe site-ul competiției la adresa https://www.iihf.com/en/events/2019/wmib/schedule în pagina fiecărui meci în parte. Pentru meciurile disputate sunt disponibile rezumate, iar pentru meciurile în desfășurare sunt transmisii live, acestea putând fi vizionate și pe canalul de YouTube IIHF Worlds 2019.

 

Programul și rezultatele echipei noastre:

28 aprilie, ora 16:30: România – Estonia  4:3 (2:0, 0:2, 1:1, 0:0, 1:0)

29 aprilie, ora 13:00: Japonia – România  2:3 (2:0, 0:2, 0:1)

1 mai, ora 20:00: Polonia – România  2:3 (0:1, 0:0, 2:1, 0:1)

2 mai, ora 16:30: Ucraina – România

4 mai, ora 13:00: România – Olanda

 

Clasamentul grupei este următorul:

1. România           3             1             2             0             0             10:7        7 puncte

2. Polonia             3             2             0             1             0             17:7        7

3. Japonia             3             2             0             0             1             10:7        6

4. Estonia              3             1             0             1             1             9:10        4

5. Ucraina             3             1             0             0             2             13:11      3

6. Olanda              3             0             0             0             3             3:20        0

Alte știri din Hochei