Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
CM: Victorie fantastică contra Japoniei Răzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Apr 2019

CM: Victorie fantastică contra Japoniei

România continuă să evolueze cu randament foarte bun în cadrul Campionatului Mondial de Seniori, Divizia I, Grupa B organizat anul acesta pe patinoarul Tondiraba din Tallin, Estonia. După succesul din prima zi contra formației gazdă, obținut la loviturile de departajare, astăzi hocheiștii tricolori au făcut un meci extraordinar în fața Japoniei, selecționată care a terminat ediția trecută pe locul secund meciurile grupei și care a evoluat sezoane bune în eșaloanele superioare.

Față de meciul de ieri când după primele 20 de minute aveau un avantaj de două goluri, astăzi băieții noștri erau conduși la prima pauză cu două goluri, însă evoluția lor în ultimele două treimi a fost entuziasmantă. Chiar dacă Daniel Trancă a ratat o lovitură de penalitate la jumătatea reprizei secunde, tricolorii au înscris de două ori în interval de un minut prin Tamas Reszegh în minutul 33:15 și Gergo Biro în minutul 34:04. Dacă la prima reușită o contribuție a avut-o și indecizia fundașilor și portarului nipon, cea de-a doua a venit la capătul unei scheme în trei la care au contribuit Balazs Peter și Mircea Constantin, golul victoriei fiind la rândul său spectaculos. Când mai erau de jucat 3:23 minute, Alpar Sallo a lansat o torpilă de la linia albastră și a adus o victorie meritată a formației noastre care a avut din nou în Patrik Polc un portar în zi de grație, cu 25 de șuturi parate.

Cu acest start de campionat, naționala are șansa acum să egaleze sau chiar să îmbunătățească rezultatele de la începutul acestui deceniu când a terminat pe locul patru în Divizia IB în 2012 și 2013.

"Avem un grup bun de jucători și ne simțim bine jucând în această divizie. Unde se poate ajunge în această grupă? Se poate termina oriunde, oricine poate bate pe oricine, dar sper că vom putea intra în primele trei", a spus căpitanul României Roberto Gliga.

"Ne-am așteptat ca ei să vină peste noi, așa că a trebuit să jucăm multă apărare și să ne mișcăm bine pentru că sunt jucători foarte rapizi, dar odată ce au încetinit puțin ritmul, am reușit să jucăm mai bine" a spus Gliga referitor la meciul de astăzi.

În ediția de anul trecut a aceleiași competiții, diferența dintre cele două formații a fost făcută de un gol japonez în repriza suplimentară, dar de data aceasta a fost timpul ca bucuria să fie trăită de formația României. După o zi liberă, visurile de medalii ale României vor ajunge la un test sever, următorul adversar fiind Polonia.

Programul și rezultatele echipei noastre:

28 aprilie, ora 16:30: România – Estonia  4:3 (2:0, 0:2, 1:1, 0:0, 1:0)

29 aprilie, ora 13:00: Japonia – România  2:3 (2:0, 0:2, 0:1)

1 mai, ora 20:00: Polonia – România

2 mai, ora 16:30: Ucraina – România

4 mai, ora 13:00: România – Olanda

Alte știri din Hochei