Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
CM U20: Trecem de Croația, thriller în sferturi cu UngariaMircea Rosca / SportPictures.eu
10 Iul 2018

CM U20: Trecem de Croația, thriller în sferturi cu Ungaria

Optimile de finală ale Campionatului Mondial U20 de handbal feminin au adus o schimbare la față a echipei României, care a trecut de la evoluția ezitantă și neconvingătoare pe alocuri în meciurile din grupa C la una mult mai solidă, grevată doar de o scurtă perioadă de inconsistență în partida contra Croației.

Cu un modul defensiv 5+1 foarte agresiv, fetele pregătite de Gheorghe Tadici au blocat principalele guri de foc ale croatelor și atunci când nu au reușit, au fost suplinite magistral de Ioana Kelemen, portarul echipei naționale blocând în total 10 din cele 22 de aruncări. Pe fondul blocării canalelor de atac ale adversarelor, româncele s-au detașat de la 4:4 în minutul 9 la 8:4 cinci minute mai târziu, pentru ca în minutul 22 după trei goluri consecutive reușite de Tîrcă să mărească distanța pe tabelă la 6 puncte, 14:8, diferență menținută și la pauza meciului, scor 18:12.

Două goluri înscrise imediat după pauză de Popescu și Marin au stabilit cea mai mare diferență pe tabelă, moment în care a intervenit relaxarea în rândul tricolorelor. Efectul a fost revenirea treptată a croatelor până la 2 goluri, 23:21 în minutul 49, dar ultimele 10 minute ale partidei au fost dominate de Kelemen, care a avut intervenții decisive în momente cheie ce le-au permis lui Tecar, Petruș, Badea, Tîrcă și Mihart să înscrie golurile ce au parafat victoria cu 28:25 (18:12) și calificarea în sferturile de finală.

Aici adversară va fi Ungaria, reprezentativa țării gazdă având un parcurs fără înfrângere în acest turneu final și pleacă din postura de mare favorită pentru accederea în semifinale. Partida va avea loc mâine de la ora 19:30 și va putea fi urmărită în direct pe site-ul competiției.

Alte știri din Juniori