Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Canotaj
CM: România câștigă 4 medalii de aur la RaciceCristian Nistor / COSR / TEAM ROMANIA
25 Sep 2022

CM: România câștigă 4 medalii de aur la Racice

Campionatele Mondiale de canotaj s-au disputat săptămâna aceasta la Racice, în Cehia, iar bărcile tricolore ne-au dat din nou ocazia de a ne bucura de performanțele lor.

Astfel, vineri Ionela Cozmiuc a deschis seria medaliilor după ce a obţinut aurul mondial în proba de simplu vâsle feminin categorie uşoară (LW1x) cu timpul de 7:42.59. Medalia Ionelei este o confirmare a titlului continental obținut luna trecută la Munchen.

În programul zilei de sâmbătă echipajul de dublu rame masculin (M2-), compus din Marius Cozmiuc şi Sergiu Bejan, s-a clasat pe primul loc cu 6:28.06 în fața Spaniei și Marii Britanii, în timp ce astăzi am contabilizat alte două medalii de aur pentru echipajele românești.

Simona Radiş şi Ancuţa Bodnar au avut din nou o cursă formidabilă și cu 6.47.77 s-au impus în finala probei de dublu vâsle feminin (W2x) în fața echipajelor Olandei și Irlandei. Medalia a fost pentru Ancuţa Bodnar un cadou pe care și l-a oferit cu ocazia împlinirii vârstei de 24 de ani, organizatorii făcându-i o frumoasă surpriză pe podium oferindu-i un tort aniversar.

Ultima medalie de aur a fost adusă de echipajul de 8+1 feminin format din Magdalena Rusu, Iuliana Buhuş, Adriana Ailincăi, Maria Tivodariu, Mădălina Bereş, Amalia Bereş, Ioana Vrînceanu, Denisa Tîlvescu şi Victoria-Ştefania Petreanu. Tricolorele au încheiat cursa cu timpul de 6:01.14 în fața Olandei și Canadei.

Așadar, cu 4 medalii, toate de aur, România a încheiat pe locul 3 în clasamentul pe medalii în urma Marii Britanii (7 aur, 1 argint, 4 bronz) și Italiei (5 aur, 3 argint, 1 bronz).

Alte știri din Canotaj