Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
CM: Locul 5 pentru Robert Glință în finala de 50 m spateRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Iun 2022

CM: Locul 5 pentru Robert Glință în finala de 50 m spate

Robert Glință a evoluat în crescendo în proba de 50 de metri spate din cadrul Campionatului Mondial de înot de la Budapesta. După ce a terminat cu al 7-a timp seriile (24.79 secunde) și al 6-lea timp semifinalele (24.54 secunde), în această seară Robert a terminat pe locul al 5-lea finala probei, la egalitate perfectă cu grecul Apostolos Christou, ambii fiind cronometrați cu 24.57 secunde.

Finala a fost urmată de o serie de decizii contradictorii care au bulversat atmosfera din bazinul olimpic din Duna Arena! Cel mai bun timp înregistrat a fost cel al lui Justin Ress (24.12 secunde), însă la arbitrajul video arbitrii au considerat că sportivul american trebuie descalificat deoarece la momentul atingerii panoului de pe marginea bazinului se afla cu tot corpul scufundat, ceea ce ar fi dus medalia de aur în posesia compatriotului său Hunter Armstrong (24.14 secunde). În această situație, Robert Glință și Apostolos Christou urcau pe locul 4, podiumul fiind completat de polonezul Ksawery Masiuk (24.49 secunde) și italianul Thomas Ceccon (24.51 secunde). Arbitrii au revenit, însă, asupra deciziei și Ress a intrat pe merit în posesia medaliei de aur.

Alte știri din Natație