Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Hochei
CM: Înfrângere în ultimul minutRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
25 Apr 2018

CM: Înfrângere în ultimul minut

Înfrângere dureroasă suferită de tricolori în a treia partidă disputată în Zalgiris Arena din Kaunas, Lituania, în Grupa B a Diviziei I a ediției 2018 a Campionatului Mondial de Hochei pe Gheață, Seniori. Întâlnind formația Estoniei, selecționata pregătită de Julius Penzes și de secunzii Nelu Alexe și Marius Trandafir a jucat de la egal la egal cu mai bine cotata formație baltică și s-a văzut învinsă cu un gol primit cu 53 de secunde înainte de ultima sirenă.

Un 0-1 dureros pentru ei, dar tot ei vor trebui să se ridice din genunchi și să obțină cel puțin o victorie pentru a-și asigura rămânerea în această grupă valorică. Cu două meciuri rămase de disputat, vineri cu Japonia și sâmbătă cu Croația, Roberto Gliga, Daniel Trancă, Csanad Fodor și coechipierii lor vor trebui să-și îmbunătățească randamentul ofensiv pentru a putea face diferența. În meciul de astăzi ei au avut 29 de șuturi dintre care 13 în ultima treime, în timp ce estonienii au avut un total de 25 de șuturi și doar 6 în ultimele 20 de minute, interval în care au și înscris golul ce a făcut diferența.

Din formația României nu au făcut parte cei patru jucători din Ucraina cu cetățenie română al căror statut a fost contestat de Federația din Ucraina înaintea meciului direct. Așa după cum se menționează pe pagina de Facebook a FRHG, cu toate demersurile întreprinse, angajatul IIHF care a ridicat eligibilitatea celor patru jucători cu 3 ore înainte de începerea primului meci nu a revenit asupra deciziei. În acest context, FRHG a întregit lotul deplasat la Kaunas, cu următorii jucători:

Atacanți: Timaru Robert (CSA Steaua București), Vasile Andrei (ASC Corona Brașov)

Fundași: Berdilă Cătălin-Adrian (CSA Steaua București), Ferencz Csibi Robert (Progym Gheorgheni)

Totodată, FRHG va continua demersurile privind condițiile retragerii eligibilității jucătorilor de către angajatul IIHF, ignorând poziția chairmanului Campionatului Mondial.

 

Programul și rezultatele tricolorilor:

    22 aprilie, ora 16,00: România – Ucraina  0-3 (0-1, 0-2, 0-0)

    23 aprilie, ora 19,30: Lituania – România  8-3 (3-1, 3-1, 2-1)

    25 aprilie, ora 16,00: România – Estonia  0-1 (0-0, 0-0, 0-1)

    27 aprilie, ora 12,30: Japonia – România

    28 aprilie, ora 12,30: Croația – România

Alte știri din Hochei