Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Natație
CM: David Popovici reușește o dublă de aur după ce a câștigat finala de 100 m liber
22 Iun 2022

CM: David Popovici reușește o dublă de aur după ce a câștigat finala de 100 m liber

David Popovici este al doilea sportiv din istorie care cucerește medalia de aur în probele de 200 și de 100 de metri liber ale unui Campionat Mondial după americanul Jim Montgomery în 1973! În această seară compatriotul nostru în vârstă de 17 ani a smuls pe ultimii metri cea mai prețioasă medalie în bazinul olimpic din Duna Arena cu 47.58 secunde, la doar 6 sutimi de medaliatul cu argint, francezul Maxime Grousset.

Cu al cincilea timp de reacție la start, 0.67 secunde față de 0.60 înregistrat în dreptul francezului, David a întors al doilea după canadianul Joshua Liendo Edwards la 0.19 secunde și cu o sutime în fața francezului, apoi a recuperat centimetru cu centimetru handicapul față de lider. Practic, clasamentul s-a schimbat pe ultimii 5 metri ai cursei, David reușind să-și devanseze adversarul direct și să aducă românilor o nouă mare bucurie.

Istoria abia începe pentru acest fenomen al înotului mondial, care va evolua în fața propriilor suporteri între 5 și 10 iulie la Campionatele Europene de Înot pentru Juniori 2022 ce se vor disputa în Complexul Olimpic de Natație Otopeni.

Alte știri din Natație