Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: ”Titanic” la Belo HorizonteAFP / Mediafax Foto
09 Iul 2014

CM Brazilia 2014: ”Titanic” la Belo Horizonte

Ziua de 8 iulie 2014, în care Brazilia începe să plângă, nu va fi uitată niciodată de întreaga suflare fotbalistică mondială. Maracanazo – așa cum este cunoscută înfrângerea cu 2-1 a Braziliei în finala din 1950 – a fost un film mut în comparație cu Titanicul lui James Cameron care a rulat pe Estadio Mineirao din Belo Horizonte în această seară.

Cu handicapul unor absențe de marcă – Neymar și Thiago Silva – echipa carioca a intrat în teren sub presiunea publicului. ”O Brasil há de ganhar” era titlul unui cântec din 1950 al cărui refren plutea în aer. ”Brazilia trebuie să câștige” și nimeni nu concepea o finală fără gazdele competiției.

Cu toate acestea cerul s-a întunecat în minutul 11 când Mueller reia din voleu, singur la 8 metri de poartă, cornerul de pe dreapta executat de Kroos. Klose duce scorul la 2-0 în minutul 23 la capătul unei succesiuni de pase ce a făcut șah mat defensiva lui Scolari, iar Toni Kroos în minutele 24 și 26 face 4-0. Sami Khedira face 5-0 în minutul 29 și se caută deja în arhive ultima partidă în care Brazilia a luat cinci goluri. Wikipedia ne ajută și ne spune că în 1920 Uruguay a învins echipa auriverde cu 6-0. Se va egala recordul? Tot ce este posibil! Jucătorii lui Scolari sunt dezmembrați literalmente și nu pot articula nicio acțiune ofensivă coerentă. În primele 45 de minute au reușit să tragă de două ori la poartă, din care o singură minge a prins cadrul porții, în timp ce germanii au șutat de 10 ori, de 9 ori pe cadrul porții, un randament extraordinar.

Repriza secundă debutează un pic mai agitat la poarta lui Neuer, însă nimic care să poată să deturneze cursul jocului. Mannschaft-ul defilează în continuare și Schurrle face 6-0 în minutul 69, apoi 7-0 după alte 10 minute, aducând în vremurile moderne recordul ce datează de aproape 100 de ani. 60.000 de brazilieni se ridică și aplaudă, un gest de neconceput poate pe alte stadioane, cu atât mai puțin de crezut pe un stadion unde Brazilia joacă în fața propriilor suporteri. ”Ole”-urile tribunei însoțesc pasele germanilor și spectatorii se întreabă dacă Germania va reedita scorul de 8-0 de la campionatul mondial din 2002 contra Arabiei Saudite. În minutul 90 Ozil îi scutește pe brazilieni de această umilință și la faza următoare Oscar reușește golul de onoare.

Germania – Brazilia 7-1 (5-0) este scorul ce rămâne în istorie. Germania se pregătește de finală, iar Brazilia, în lacrimi, va fi nevoită să joace sâmbătă meciul rușinii, finala mică.

 

Brazilia (antrenor Luis Felipe Scolari): Julio Cesar - Maicon, David Luiz, Dante, Marcelo - Luiz Gustavo, Fernandinho (min. 46 Paulinho) - Bernard, Oscar, Hulk (min. 46 Ramires) - Fred

Germania (antrenor Joachim Low): Neuer - Lahm, Hummels (min. 46 Mertesacker), Boateng, Howedes - Schweinsteiger, Khedira (min. 77 Draxler), Kroos - Muller, Klose (min. 56 Schurrle), Ozil

Alte știri din Cupa Mondială 2014