Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Olanda câștigă Grupa BAFP / Mediafax Foto
23 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Olanda câștigă Grupa B

Echipa națională a Olandei a câștigat Grupa B a Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia, după victoria cu 2-0 în fața selecționatei din Chile. După o primă repriză interesantă, cu ocazii la ambele porți, antrenorul argentinian Jorge Sampaoli a forțat și a renunțat la un om defensiv, Silva, pentru a suplimenta forțele din atac. Stratagema sa nu a dat roade, pentru că astfel s-au creat spații mai mari pentru olandezi, care au beneficiat din plin de modificarea desenului tactic. 

Chilienii au uitat de apărare, iar în minutul 77 Fer s-a situat în centrul careului, fără marcaj, de unde a reluat simplu cu capul o centrare a lui Janmat, venită de pe partea dreaptă.

Pe final, în prelungiri mai exact, un contraatac al olandezilor ne-a făcut să admirăm încă o dată cursa debordantă a lui Robben, care a centrat perfect în fața porții pentru Depay

Scorul a devenit 2-0, iar chilienii se resemnează cu un duel contra marii favorite Brazilia, în optimile de finală. Louis Van Gaal a avut din nou dreptate prin folosirea unei tactici potrivite în a dejuca avalanșa de atacuri ale chilienilor. Sanchez, Vargas, sau mai târziu Valdivia, Beausejour sau Pinilia au câzut de multe ori în careu, dar fără folos. 

Van Gaal a mutat decisiv și a introdus pe teren oamenii care de altfel au și marcat golurile victoriei batave. 

Alte știri din Cupa Mondială 2014