Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Meciul lui Musa și MessiAFP / Mediafax Foto
25 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Meciul lui Musa și Messi

Meci de bună factură între Argentina și Nigeria în ultima etapă a grupei F, cu toate că partidele jucate în primele două runde au adus numai 5 goluri în 4 meciuri, cu mult sub media campionatului.

Startul meciului a fost furtunos și prevestea un spectacol agreabil. Messi deschide balul și întrerupe invincibilitatea porții nigeriene în minutul 3 reluând în plasă din mijlocul careului mare mingea respinsă de Eneyama după șutul lui Di Maria. În mai puțin de un minut Nigeria egalează prin Musa, al cărui șut se oprește în plasa laterală a porții lui Romero după ce ”vulturul” i-a întors ca la carte pe fundașii argentinieni. Sud-americanii pun stăpânire pe joc și asaltează buturile lui Eneyama, ”întins” în câteva rânduri de Messi, Di Maria și Kun Aguero. În cele din urmă, Messi reușește să-l bată a doua oară în prelungirile primei reprize, cu o execuție de maestru a unei lovituri libere de la 20 de metri.

Musa îl egalează pe Messi la numărul de goluri din meci imediat după pauză, în minutul 48, la capătul unei pătrunderi în careu în urma unei pase verticale primite de la Emenike. Argentinienii revin în avanposturi și hărțuiesc defensiva nigeriană, care cedează din nou în urma unei noi faze fixe în minutul 51, când Rojo reia cu genunchiul centrarea din corner a lui Lavezzi. Jocul păstrează un ritm bun, cu faze de poartă și ocazii de ambele părți, dar scorul nu se mai modifică până la final.

Argentina – Nigeria 3-2 (2-1), un scor ce convine ambelor formații, care merg la braț în faza optimilor de finală. Argentinienii câștigă grupa și așteaptă să vadă cine îi va fi adversarul dintre Elveția și Ecuador, în timp ce Nigeria se pregătește pentru un meci de foc cu Franța.

 

Nigeria (antrenor Stephen Keshi): Eneyama - Ambrose, Omeruo, Yobo, Oshaniwa - Mikel, Onazi - Odemwingie (min. 80 Nwofor), Babatunde (min. 63 Uchebo), Musa - Emenike

Argentina (antrenor Alejandro Sabella): Romero - Zabaleta, Garay, Fernandez, Rojo - Gago, Mascherano, Di Maria - Messi (min. 63 Alvarez) - Aguero (min. 37 Lavezzi), Higuain (min. 63 Biglia)

Alte știri din Cupa Mondială 2014