Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Japonia nu a putut sparge reduta elenăAFP / Mediafax Foto
20 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Japonia nu a putut sparge reduta elenă

Echipa naţională a Japoniei a ratat şansa primei victorii la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia. În etapa a doua a grupei D, Japonia a remizat contra Greciei, 0-0, după un meci destul de frumos, în care ocaziile au alternat la cele două porţi. Niponii au avut mai multe oportunităţi, superioritatea lor teritorială fiind evidentă şi pentru că din minutul 37 au jucat cu un om în plus. Veteranul Katsouranis a fost eliminat pentru că a primit două cartonaşe galbene după greşeli greu de acceptat la experienţa sa. 

Antrenorul portughey Fernando Santos a mutat însă bine prin introducerea pe teren a celuilalt supravieţuitor din echipa campioană europeană de acum un deceniu. Karagounis a alergat mult, a fost spiritul echipei şi şi-a impulsionat permanent colegii. Japonia a ratat câteva şanse uriaşe, Okubo şi Yoshida fiind de departe campioni. Ambii au reuşit contraperformanţa de a rata cu poarta goală, e drept din poziții dificile, dar care ar fi trebuit valorificate în contextul de aseară.

Grecia a avut în Torosidis acelaşi motor pe flancul drept, iar Japonia a încercat să dea lovitura prin introducerea lui Shinji Kagawa pe teren. Atacantul lui Manchester s-a întâlnit însă arareori cu mingea, aşa că a rămas 0-0. 

Această remiză conferă şanse de calificare ambelor echipe, dar o şi propulsează, în acelaşi timp, pe Columbia, direct în optimile de finală, de pe prima poziţie.

Grecia nu este singura echipă până acum care nu a reuşit niciun gol la mondialul brazilian, după 180 de minute, în acelaşi club fiind şi Camerunul. În ultima etapă, Grecia va întâlni Coasta de Fildeş, iar Japonia se duelează cu Columbia.

Alte știri din Cupa Mondială 2014