Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Hat-trick și calificareAFP / Mediafax Foto
26 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Hat-trick și calificare

Elvețienii au pornit în forță meciul cu Hondurasul, europenii fiind nevoiți să obțină cele trei puncte pentru a-și asigura locul secund în grupa E.

Principalul ”vinovat” pentru apetitul ofensiv a fost Shaqiri, cel care a deschis balul cu un șut din careu încă din minutul 3, apărat de Valladares. Trei minute mai târziu, mijlocașul de origine albaneză ia balonul și îl conduce paralel cu linia porții la 25 de metri de linia de fund și, cu fundaș hondurian care îl talona, șutează direct în vinclul porții lăsându-l fără reacție pe Valladares. Treptat, hondurienii echilibrează jocul și își trec în cont prima ocazie de gol prin Beckeles. Apetitul ofensiv este rapid taxat de elvețieni prin același Shaqiri, care finalizează un contraatac în minutul 31. Hondurienii încearcă să stea cât mai sus și Palacios și Bengtson își trec în cont două ocazii bune, însă golul vine tot la poarta lui Valladares.

În minutul 71 Shaqiri face hat-trick-ul finalizând simplu, din mijlocul careului, o pasă ideală venită după un dribling fin al lui Drmic la limita careului de 16 metri lateral stânga pe direcția de atac a elvețienilor. Elvețienii sunt foarte aproape de majorarea scorului prin Mehmedi, însă meciul se termină Elveția – Honduras 3-0 (2-0), elvețienii fiind cei care merg de pe locul secund în optimile de finală, unde vor juca cu Argentina. Hondurienii nu au reușit să-și depășească condiția și pleacă acasă cu un singur gol marcat și 8 primite în cele trei meciuri disputate.

 

Honduras (antrenor Luis Suarez): Valladares – Beckeles, Bernardez, Figueroa, Garcia – Claros, W. Palacios, O. Garcia (min. 77 Najar), Espinoza (min. 46 M. Chavez) – Bengtson, Costly (min. 40 J. Palacios)

Elveția (antrenor Ottmar Hitzfeld): Benaglio – Lichsteiner, Djourou, Schar, Rodriguez – Behrami, Inler – Shaqiri (min. 87 Dzemaili), Xhaka (min. 77 Lang), Mehmedi - Drmic (min. 73 Seferovic)

Alte știri din Cupa Mondială 2014