Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Grecia s-a calificat in extremisAFP / Mediafax Foto
25 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Grecia s-a calificat in extremis

Vechii zei greci au protejat încă o dată echipa națională de fotbal din Vechea Eladă. Desi formația pregatită de antrenorul portughez Fernando Santos a prestat acelasi joc greoi, lipsit de imaginație și inestetic, șansa a fost de partea lui Samaras și compania.

Coasta de Fildeș pleca având prima cotație la calificare, în condițiile în care remiza era o variantă suficientă pentru ivorieni. Prima repriză a fost a africanilor, care au presat destul de insistent prin Drogba, Yaya Toure, Kalou sau Gervinho. Grecia a ieșit arareori din apărare, însă atunci când a făcut-o a fost foarte periculoasă. Holebas, la un contraatac-școala, a ajuns în situație de vârf de atac, desi el este fundas stânga. Jucătorul cu origini uruguayene a șutat puternic din afara careului și a zguduit bara transversală. 

Totuși, ocaziile mari și dominarea teritoriala au făcut ca spectatorii să creadă că echipa africană își va fructifica finalmente avantajul de puncte.

Grecii au fost loviți și de ghinion, după cele două accidentări survenite în prima jumătate a reprizei. Mai întâi Panagiotis Kone a fost înlocuit în minutul 12 de Samaris, iar în minutul 24 portarul Karnezis a ieșit accidentat, pentru a-i lasa locul lui Glykos. În aceste condiții, grecii au transformat ghinionul în proverbialul lor noroc și au marcat la o eroare de proporții a fundașului central Bamba, care i-a pasat lui Samaras și l-a pus pe atacantul lui Celtic pe contraatac. Acesta l-a deschis pe noul intrat Samaris, care a înscris pentru 1-0.

În partea secundă, echipa din Coasta de Fildeș a început mai decis, iar golul a survenit repede, după pătrunderea impetuoasă pe stânga a lui Gervinho. Centrarea pe jos, în careu, a fost reluată în plasă de către noul intrat Bony, iar în actualele circumstanțe calificarea aparținea ivorienilor. 

Finalul a fost unul pe contre. Africanii au dorit să conserve rezultatul, însa grecii, nemaiavând ce pierde, au ieșit mai mult la joc. Așa a apărut bara transversală țintită de la 35 de metri de veteranul Karagounis, sau șutul din lateral al lui Torosidis care a lovit stâlpul porții lui Barry.

Totul avea să devină negru, la propriu și la figurat, pentru Coasta de Fildeș, în ultimul minut de prelungiri. O centrare de pe stânga l-a gâsit în careu pe Samaras, care exact în momentul șutului a fost împiedicat de Sio. Același Samaras a executat cu sânge rece și a făcut 2-1, ducând Grecia într-o optime accesibilă, contra revelației Costa Rica. 

Alte știri din Cupa Mondială 2014