Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Gotze, salvarea din minutul 112AFP / Mediafax Foto
14 Iul 2014

CM Brazilia 2014: Gotze, salvarea din minutul 112

Germania esre prima echipă europeană care câștigă un titlu suprem pe tărâm sud-american. Și unde? Tocmai în Brazilia, țara unde totul gravitează în jurul balonului de fotbal. Noua purtătoare a coroanei supreme este, așadar, Germania, învingătoare pe merit în fața unei echipe a Argentinei care nu s-a ridicat la înălțimea așteptărilor suporterilor săi.

Cu toate acestea, Argentina a avut un plus de incisivitate în prima repriză, trecându-și în cont ocazii ale lui Higuain și Messi, având și un gol anulat pe motiv de ofsaid. De partea cealaltă, Germania a pus capăt primei reprize cu o bară a lui Howedes.

Sabella mută la pauză aruncându-l pe Aguero în teren și Argentina pornește mai bine al doilea mitan. Messi trimite razant cu bara, la colțul lung, și putea primi penalty la intrarea lui Neuer la Higuain, lovit cu genunchiul în cap, în săritură, de goalkeeper-ul german. Ocaziile nu se înghesuie până la finalul meciului, însă prelungirile schimbă registrul și germanii trec pe lângă deschiderea scorului prin Schurrle, însă Romero se opune decisiv. Palacio este aproape de gol la cealaltă poartă, dar decizia de a loba mingea în detrimentul unui șut în forță s-a dovedit neinspirată.

Se intră în ultima repriză de prelungiri cu spectrul loviturilor de departajare din ce în ce mai consistent, însă în minutul 112 Schurrle pătrunde impetuos pe partea stângă și îl găsește perfect cu o centrare pe Gotze singur în apropierea careului mic al argentinienilor. După o preluare pe piept și un șut la colțul lung, Romero se vede bătut și germanii exultă. Ultimele minute nu mai aduc nimic și se încheie Germania – Argentina 1-0, europenii trecându-și în cont al patrulea titlu mondial, egalând Italia la acest capitol.

 

Germania (antrenor Joachim Low): Neuer - Lahm, Boateng, Hummels, Howedes - Schweinsteiger, Kramer (min. 32 Schurrle) - Muller, Kroos, Ozil (min. 120 Mertesacker) - Klose (min. 88 Gotze)

Argentina (antrenor Alejandro Sabella): Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Enzo Pérez (min. 86 Gago), Biglia, Mascherano - Messi, Higuaín (min. 78 Palacio), Lavezzi (min. 46 Aguero)

Alte știri din Cupa Mondială 2014