Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Germania, în prelungiriAFP / Mediafax Foto
01 Iul 2014

CM Brazilia 2014: Germania, în prelungiri

La Porto Alegre Germania a dominat categoric la capitolul posesie prima repriză a optimilor de finală contra Algeriei. Echipa africană a avut numai 31% posesie, însă a atacat bine în primul sfert de oră al partidei prin Slimani, reușind chiar să înscrie, dar golul a fost anulat corect pe motiv de ofsaid. Ghoulam are la rândul său ocazia de a aduce Algeria în avantaj, dar șutul său trece pe lângă poartă. Germanii preiau inițiativa, dar fără finalitate pe tabela de marcaj, chiar dacă Muller, Ozil sau Mustafi se apropie de deschiderea scorului. Gotze semnează cea mai mare ocazie a primei reprize, dar șutul său este trimis direct în M’Bolhi, ieșit să închidă unghiul.

La reluare, Schurrle aduce un suflu nou în avanposturile germane și semnează două ocazii bune de gol. Mustafi plasează o lovitură de cap care îl întrebuințează pe M’Bolhi, ca și Lahm, care folosește în acest scop un șut din afara careului. Feghouli și Slimani răspund cu șuturi din afara careului, dar nu destul de periculoase pentru a-i da emoții lui Neuer, în timp ce la cealaltă poartă Schweinsteiger reia cu capul pe lângă buturile lui M’Bolhi. În minutul 79 Muller îi testează cu o lovitură de cap reflexele goalkeeper-ului algerian, apoi la o fază ulterioară este lăsat de fundașii algerieni să facă preluare în careul african, dar șutul său trece pe lângă. Timpul se scurge și germanii accelerează în atac deciși să tranșeze victoria în 90 de minute, dar Neuer își face antrenament de libero și are câteva ieșiri în afara careului pentru a stopa contraatacurile algeriene.

Nu avem gol marcat în timpul de joc regulamentar și se intră în prelungiri, iar ceea ce nu au reușit în 90 de minute germanii reușesc în al doilea minut al primei reprize de prelungiri prin Schurrle, care a reluat norocos cu călcâiul din 6 metri o pasă de pe partea stângă de atac. Mostefa are egalarea în vârful bocancului, dar trage pe lângă 10 minute mai târziu. Finalul aduce ceea ce nu au adus două ore de joc: două goluri în prelungirile prelungirilor. Primii înscriu pentru 2-0 germanii prin Ozil, iar Djabou semnează golul de onoare al africanilor.

Germania – Algeria 2-1 (0-0, 0-0) și sferturile aduc duelul europenelor între Germania și Franța.

 

Germania (antrenor Joachim Loew): Neuer – Mustafi (min. 70 Khedira), Mertesacker, Boateng, Howedes – Schweinsteiger (min. 109 Kramer), Lham, Kroos - Ozil, Muller, Gotze (min. 46 Schuerrle)

Algeria (antrenor Vahid Halilhodzic): M’Bolhi - Mandi, Belkalem, Halliche (min. 97 Bouguerra), Ghoulam - Feghouli, Lacen, Mostefa – Taider (min. 78 Brahimi) – Soudani (min. 100 Djabou), Slimani

Alte știri din Cupa Mondială 2014