Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Franța - Ecuador 0-0 pe MaracanaAFP / Mediafax Foto
26 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Franța - Ecuador 0-0 pe Maracana

Ultima etapă a grupei E de la Campionatul Mondial de fotbal din Brazilia a pus față în față două selecționate de pe marile continente fotbalistice. Franța, reprezentanta Europei, s-a impus tehnico-tactic în fața formației sud-americane Ecuador, care avea nevoie de victorie pentru a se califica mai departe, în dauna Elveției. Chiar dacă scorul final a fost 0-0, Franța a fost mereu la cârma jocului și a prestat un joc sigur, care o plasează între favorite pentru fazele superioare. Cocoșii galici au atacat susținut, având în același timp grijă să nu lase spații libere în apărare pentru ecuadorieni. 

Pe acest fundal, au existat câteva bune ocazii nefructificate însă de Benzema sau, mai târziu, de Giroud. Cu o linie de mijloc solidă, suport și pentru apărare și pentru atac, echipa Hexagonului a dovedit că s-a adaptat foarte bine la condițiile de joc din Brazilia și că se gândește serios la marele trofeu pus în joc.

Faptul că francezii au evoluat pe Maracana după o pauză de 37 de ani, ultima dată la un meci amical cu Brazilia în 1977, a fost un imbold pentru tinerii jucători ca Digne, Sakho, Schneiderlin sau Griezmann. 

Singura fază mai încinsă s-a produs în minutul 58, când un atac tare cu talpa al lui Antonio Valencia, asupra lui Digne, i-a adus ecuadorianului cartonașul roșu. 

Franța merge mai departe de pe prima poziție, cu 7 puncte, și se pregătește de o optime accesibilă, contra Nigeriei. 

Alte știri din Cupa Mondială 2014