Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Final trist pentru ambele echipeAFP / Mediafax Foto
26 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Final trist pentru ambele echipe

Meciul de la Brasilia dădea o minimă șansă echipei câștigătoare a înfruntării dintre Portugalia și Ghana, cu condiția ca meciul dintre Germania și SUA să se încheie cu victoria europenilor. Șanse mai mari aveau africanii, cu un golaveraj mai bun față de cel al portughezilor, afectați puternic de rezultatul meciului de debut al grupei G.

Deciși să își joace cartea până la capăt, portughezii pornesc meciul în ofensivă și au o primă ocazie în minutul 5 când balonul trimis de Cristiano Ronaldo lovește transversala. Tot vârful lui Real Madrid este aproape de gol în minutele 12, după ce a executat o lovitură liberă, și 19, cu o lovitură de cap de la limita careului mic respinsă de goalkeeper-ul ghanez. Africanii dau imediat replica prin Gyan, în două rânduri, în mai puțin de 5 minute, însă sunt lipsiți de noroc în minutul 31, când John Boye deviază în proprie poartă o centrare a lui Veloso. Și pentru că două autogoluri ar fi fost prea mult pentru un jucător, în ultimul minut al reprizei Boye respinge cu mari emoții peste poartă balonul venit dintr-o centrare.

La 10 minute după pauză Ghana egalează prin Gyan, care a recepționat o centrare superbă executată cu exteriorul de Asamoah. Cu câteva minute înainte Germania deschisese scorul și ghanezii mai aveau nevoie de un gol pentru a trece pe locul 2 în grupă. În minutul 61 Waris a avut golul calificării pe frunte, însă nejenat de nimeni și singur cu Beto trimite de pe centrul porții de la 6 metri în afara cadrului porții. Africanii nu cedează și insistă în ofensivă lăsând spații mari în jumătatea proprie. În minutul 80 Cristiano Ronaldo înscrie golul victoriei fructificând o gafă în lanț a ghanezilor, care la o centrare de pe partea stângă au respins înalt în careul mic prin Mensah, apoi Dauda a respins înspre mijlocul careului în loc să trimită simplu în corner.

După alte câteva ocazii ale portughezilor, se termină Portugalia – Ghana 2-1 (1-0), ambele echipe părăsind triste gazonul. Calificarea s-a jucat și aici, dar echipele calificate au jucat în această seară la Recife.

 

Ghana (antrenor James Kwesi Appiah): Dauda - Afful, Mensah, Boye, Asamoah - Atsu, Badu, Rabiu (min. 76 Acquah), Dede, A. Ayew (min. 81 Wakaso) - A. Gyan, Waris (min. 71 J. Ayew)

Portugalia (antrenor Paulo Bento): Beto (min. 89 Eduardo) - Joao Pereira (min. 61 Varela), Bruno Alves, Pepe, Andre Amorim - William Carvalho, Joao Moutinho, Miguel Veloso - Nani, Eder (min. 69 Vieirinha), Cr. Ronaldo

Alte știri din Cupa Mondială 2014