Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Destine și statuiAFP / Mediafax Foto
21 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Destine și statui

Argentina a evitat un semi-eșec istoric în meciul de la Belo Horizonte contra Iranului. Sclipirea lui Messi din primul minut al prelungirilor a transformat o nouă posibilă surpriză într-un rezultat la limită favorabil albi-celeștilor ce va fi trecut cu vederea peste ani, în scripte rămânând doar scorul: Argentina – Iran 1-0 (0-0). Amintirea jocului curajos al asiaticilor și ocaziile salvate in extremis de Romero vor persista multă vreme în memoria celor care au văzut acest meci.

Dominând prima repriză cu o posesie zdrobitoare, Argentina nu a contabilizat prea multe ocazii de gol, totuși cele mai importante fiind trecute în dreptul lui Aguero, Rojo și Garay. Vârful lui Manchester City a trimis un șut periculos din interiorul careului, respins de Haghighi, iar cei doi fundași au trimis balonul cu capul puțin pe lângă poarta iraniană. Ultima mare ocazie a primei reprize aparține, totuși, iranienilor prin Hosseini, a cărui lovitură de cap trimite balonul centrat din corner de Dejagah.

Imediat după pauză iranienii ratează o ocazie imensă la lovitura de cap din plonjon a lui Ghoochannejad, scoasă acrobatic de Romero. Este un semnal al descătușării asiaticilor, a căror prezență în atac începe să fie din ce în ce mai incisivă. Portarul argentinian are deja jumătate de statuie construită din minutul 68 când scoate de sub transversală o nouă lovitură de cap, de data aceasta autor fiind Dejagah. Sud-americanii sunt fără soluții, iar atunci când se apropie de poarta adversă sunt lipsiți și de șansă, așa cum a fost Di María în minutul 75 când a tras direct în Haghighi din interiorul careului. Pe fondul dominării argentiniene, iranienii lansează săgeți pe contraatac, cea din minutul 86 fiind foarte aproape de țintă. După o lansare perfectă de la mijlocul terenului, Reza Ghoochannejad a pătruns în careul argentinian cu doi fundași în spate și șutează la colțul lung, dar Romero îndepărtează pericolul. Statuia lui e aproape gata. La câteva secund după ce timpul regulamentar de joc s-a încheiat, la o fază care nu anunța nimic deosebit, Messi pătrunde de pe dreapta spre centru, la 20 de metri paralel cu linia careului mare, și șutează perfect în plasa laterală, învingându-l pe Haghighi.

Dacă mai avea nevoie de încă una, statuia lui Messi pentru victoria în fața Iranului reprezintă cumva și o transpunere în practică a celebrei ”ocaziile se răzbună”, dar poate fi și un monument al deznădejdii iranienilor, pedepsiți de Zeul Fotbal cu un gol de kinogramă după ce au luptat eroic mai bine de 90 de minute. Un egal ar fi schimbat destinul echipei conduse de Carlos Queiroz, care acum depinde de jocul rezultatelor pentru a calcula șansele de calificare în faza optimilor.

 

Argentina (antrenor Alejandro Sabella): Romero – Zabaleta, Garay, F. Fernández, Rojo – Gago, Mascherano, Di María (min. 90+3 Biglia) – Messi, Higuaín (min. 76 Palacio), Agüero (min. 76 Lavezzi)

Iran (antrenor Carlos Queiroz): Haghighi – Montazeri, Hosseini, Sadeghi, Pooladi – Teymourian, Nekounam – Shojaei (min. 76 Heydari), Haji Safi (min. 87 Reza Haghighi), Dejagah (min. 85 Bakhsh) – Ghoochannejad

Alte știri din Cupa Mondială 2014