Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: De ce ne plac Mondialele?!AFP / Mediafax Foto
18 Iun 2014

CM Brazilia 2014: De ce ne plac Mondialele?!

Pentru că vedem meciuri ca Olanda-Spania, Brazilia-Mexic și Olanda-Australia! Astăzi Olanda a primit un duș rece după euforia jocului cu Spania, un duș sosit la timp ce o va ajuta să privească cu maximă atenție meciurile viitoare, indiferent de culoarea tricourilor adversarilor.

Australienii au început încrezători în propriile forțe și au ”arestat” balonul în primul sfert de oră și chiar au bifat o ocazie în minutul 16 la șutul deviat al lui Bresciano. Robben le aduce aminte tuturor că pentru un mare jucător ajunge o jumătate de ocazie pentru a marca și, pentru că el este un jucător de creație, a mai construit o jumătate de ocazie în minutul 20. El a deschis scorul după o cursă de la jumătatea terenului cu jumătate din echipa Australiei în spate și, pătruns în careul advers, îl execută pe Ryan cu un șut la colțul lung. Olandezii au avut avantaj pe tabelă numai un minut, deoarece Tim Cahill a prins un voleu de zile mari după o pasă de 30 de metri, șutul său din interiorul careului fiind trimis sub transversală, imparabil pentru Cillessen. Echipa ”Down Under” rămâne sus, iar Bresciano și Spiranovici se apropie de golul de 2-1. Pauza, însă, le găsește la egalitate pe cele două combatante.

La reluare, australienii păstrează spiritul ofensiv și obțin un penalty la un henț făcut de Janmaat. Jedinak înscrie cu o execuție sigură și în aer se simțea mirosul unei surprize. Dar o adiere de vânt pe stadionul din Porto Alegre o îndepărtează în numai trei minute: în minutul 58 Van Persie este angajat în careu și șutează fără speranță sub transversala porții lui Ryan. După alte 10 minute Depay aduce sărătoarea în tribunele portocalii cu un șut cu efect trimis din afara careului.

Australienii nu mai au putere să revină, astfel încât se termină Olanda – Australia 3-2 (1-1). ”Portocala mecanică” face 6 puncte și este sigură de calificarea în faza a doua, în timp ce ”Socceroos” continuă să capete experiență de participare la turnee finale.

 

Olanda (antrenor Louis van Gaal): Cillessen - Janmaat, Vlaar, De Vrij, Martins Indi (min. 45 Depay), Blind - De Jong, De Guzman (min. 78 Wijnaldum), Sneijder - Van Persie (min. 87 Lens), Robben

Australia (antrenor Ange Postecoglou): Ryan - McGowan, Wilkinson, Spiranovici, Davidson - Leckie, Jedinak, Oar (min. 77 Taggart), McKay - Bresciano (min. 52 Bozanic) - T. Cahill (min. 69 Halloran)

Alte știri din Cupa Mondială 2014