Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Columbia învinge prin dubla lui RodriguezAFP / Mediafax Foto
29 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Columbia învinge prin dubla lui Rodriguez

Maracana a găzduit al doilea meci al optimilor, tot unul 100% sud-american la fel ca primul, care a adus calificarea gazdelor în sferturi. Adversara Braziliei urma a se afla la capătul acetui meci, între Uruguay și Columbia, două echipe cu parcurs diferit în grupe. Columbienii au câștigat cu maxim de puncte grupa C, în timp ce uruguayenii au fost la o ”mușcătură” de a fi eliminați de Italia.

Debutul meciului nu este entuziasmant, cu uruguayenii care cedează inițiativa, dar blocându-se foarte bine în ”treizeciul” propriu. În pofida dominării teritoriale, columbienii nu reușesc să găsească cheia lacătului ”celest”, însă perseverența le este răsplătită. James Rodriguez își confirmă titlul de cel mai bun jucător al fazei grupelor și înscrie o bijuterie de gol în minutul 28. Aflat cu spatele la poarta adversă, James face o preluare pe piept din întoarcere și se poziționează pe direcția lui Muslera, șutând din voleu cu stângul direct sub bara transversală.

În minutul 50, același James Rodriguez duce scorul la 2-0 finalizând din 6 metri o minunată acțiune colectivă în care Cuadrado a dat assist-ul. A fost al cincilea gol al puștiului-minune în patru meciuri, o performanță remarcabilă pentru tânărul de 22 de ani. Uruguayenii sunt nevoiți să urce în atac pentru a forța înscrierea golului și pentru aceasta Tabarez mută în echipă, aducând consistență la mijlocul terenului. Cu toate acestea, ”celeștii” nu reușesc să înscrie și se încheie Columbia-Uruguay 2-0 (1-0), columbienii urmând să dea replica brazilienilor în primul sfert de finală.

 

Columbia (antrenor Jose Pekerman): Ospina - Zuniga, Zapata, Yepes, Armero - Aguilar, C. Sanchez – Cuadrado (min. 81 Guarin), J. Rodriguez (min. 85 Ramos), J. Martinez – Gutierrez (min. 68 Mejia)

Uruguay (antrenor Oscar Washington Tabarez): Muslera - M. Pereira, Jimenez, Godin, Caceres, A. Pereira (min. 53 G. Ramirez) – Gonzalez (min. 67 Hernandez), Arevalo, Cr. Rodriguez – Forlan (min. 53 Stuani), Cavani

Alte știri din Cupa Mondială 2014