Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: ”Cenușăreasa” face instrucțieAFP / Mediafax Foto
20 Iun 2014

CM Brazilia 2014: ”Cenușăreasa” face instrucție

Costa Rica a confirmat că surpriza din meciul de debut cu Uruguayul nu a fost doar o întâmplare. Jucătorii micii țări din America Centrală au jucat perfect contra unei echipe ce purta pe tricouri simbolul celor patru titluri mondiale. Italienii porneau cu prima șansă atât din prisma palmaresului și experienței, cât și din perspectiva jocului prestat în meciul de debut contra Angliei, însă erau deja avertizați de calitatea jocului prestat de costaricani în urma victoriei repurtate împotriva Uruguayului.

Meciul a început într-o notă de echilibru, italienii fiind mai incisivi în special prin Balotelli, care semnează în minutul 31 o mare ocazie, dar lobul său din poziție de unu la unu cu Navas nu prinde cadrul porții. Tot vârful milanez, două minute mai târziu, șutează puternic din marginea careului mare, dar Navas respinge. Treptat, costaricanii contează din ce în ce mai mult în atac. Bolanos șutează plasat din afara careului, dar Buffon este la post, apoi Duarte reia cu capul un pic peste centrarea lui Ruiz. În minutul 43 Campbell este faultat clar în careul italienilor, însă arbitrul chilian trece cu vederea infracțiunea, atrăgându-și oprobiul spectatorilor și al băncii tehnice costaricane. Doar un minut mai târziu Ruiz declanșează furtuna în tribune deschizând scorul cu o lovitură de cap ce trimite mingea în transversală, în urma unei centrări de pe partea stângă a lui Diaz.

Jorge Pinto râde fericit și le arată italienilor că există o justiție divină. Golul pică înaintea pauzei ca o piatră de moară pe moralul băieților lui Prandelli, iar în drumul către vestiare frustrarea răbufnește pe fondul discuțiilor legate de penaltyul neacordat și meciul continuă în tunelul către vestiare, dar cu altă turnură.

Revenirea de la cabine găsește echipa Italiei un pic mai decisă să se impună pe teren, dar numai lovitura liberă bătută bine de Pirlo îl solicită serios pe Navas. Intrarea după pauză a lui Cassano nu a impulsionat major jocul italienilor, care trenează și nu mai reușesc nimic până la final.

Costa Rica – Italia 1-0 (1-0) este biletul de avion pentru echipa Angliei. Costaricanii se gândesc acum la meciul pe care îl vor juca, cel mai probabil, cu Coasta de Fildeș în optimile de finală, în timp ce italienii se pregătesc pentru meciul pe viață și pe moarte cu Uruguayul.

 

Italia (antrenor Cesare Prandelli): Buffon - Abate, Barzagli, Chiellini, Darmian - De Rossi – Candreva (min. 56 Insigne), Thiago Motta (min. 46 Cassano), Pirlo, Marchisio (min. 70 Cerci) - Balotelli

Costa Rica (antrenor Jorge Pinto): Navas - Gamboa, Duarte, Gonzalez, Umana, Diaz – Ruiz (min. 81 Brenes), Borges, Tejeda (min. 67 Cubero), Bolanos – Campbell (min. 74 Urena)

Alte știri din Cupa Mondială 2014