Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Bucurie ”verde”AFP / Mediafax Foto
24 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Bucurie ”verde”

Mexicul se califică în optimile turneului final de pe locul 2 al grupei A după ce a reușit o victorie concludentă în compania Croației, rezolvată în ultimele 20 de minute ale partidei. Europenii aveau nevoie la rândul lor de o victorie pentru a-i putea depăși în clasament pe băieții lui Miguel Herrera, însă sunt nevoiți să se mulțumească doar cu locul 3 în grupă.

Prima șansă de gol a meciului le-a aparținut croaților, în minutul 14, când Mandzukic este devansat de fundașii mexicani și nu mai poate trimite către poarta lui Ochoa recentrarea lui Olic din corner. Numai două minute mai târziu mexicanii poartă o acțiune de atac, iar Herrera șutează de la 22 de metri direct în transversala porții lui Pletikosa, care răsuflă ușurat. A doua șansă a mexicanilor vine în minutul 19, când Oribe Peralta alunecă în momentul șutului după ce a primit o pasă în adâncime ce l-a dus în interiorul careului lui Pletikosa. Croații domină, dețin posesia, dar nu este de ajuns pentru a obține victoria ce le permite să treacă pe locul secund în grupă. Jocul de pase al croaților se destramă în treimea mexicană, europenii nereușind să exploateze carențele la marcaj ale adversarilor lor. Treptat, mexicanii preiau inițiativa și urcă mai mult în jumătatea croaților, însă în același timp crește și nervozitatea în teren.

Tensiunea se păstrează și după pauză, realizările fotbalistice fiind puține, jocul fiind unul de angajament. Spiritele se încing și mai mult în minutul 64 după ce arbitrul nu acordă penalty la un henț clar în careu al lui Dario Srna. Din cornerul acordat, mexicanii se apropie de gol, dar execuția lui Herrera este scoasă de pe linia porții de Corluka. După alt minut, Aguilar este blocat de Pletikosa, balonul fiind respins și pericolul îndepărtat de fundașii croați. Rafa Marquez reușește deschiderea scorului în minutul 72 cu o lovitură de cap din 6 metri după un corner de pe partea stângă, fără opoziție din partea fundașilor croați. Scorul devine 2-0 cu golul lui Guardado pe contraatac, iar situația este clară pentru croați din minutul 75. Chicharito Hernandez duce scorul la 3-0 în minutul 82, tot după un corner la care fundașii croați au fost imobili și surprinși de devierea pe spate de la prima bară. Croații revin în minutul 87 cu golul marcat de Perisic după o combinație de efect cu Rakitic.

Mexic – Croația 3-1 (0-0) și ”verzii” se pregătesc de ”optimea” cu Olanda, în timp ce Croația își face bagajele către casă.

 

Croaţia (antrenor Niko Kovac): Pletikosa – Vrsaljko (min. 58 Kovacic), Corluka, Lovren, Pranjic (min. 74 Jelavic) - Modric, Rakitic - Srna , Olic (min. 69 Rebic), Perisic - Mandzukic

Mexic (antrenor Miguel Herrera): Ochoa - Aguilar, Maza, Marquez, Moreno, Layun - Herrera, Vazquez, Guardado (min. 85 Fabian) – Giovani Dos Santos (min. 62 Hernandez), Peralta (min. 79 Pena)

Alte știri din Cupa Mondială 2014