Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Brazilia, orizonturi roșiiAFP / Mediafax Foto
28 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Brazilia, orizonturi roșii

Belo Horizonte a fost gazda primului meci al optimilor de finală, cel în care gazdele au întâlnit ambițioasa selecționată a statului Chile.

Brazilienii încep cu aplomb și asaltează poarta lui Bravo cu Neymar vârf de lance. În minutul 13 Hulk pătrunde în careul chilian după un un-doi în viteză și cade talonat de un fundaș advers, însă contactul dintre cei doi nu poate fi clasificat de arbitrul britanic Howard Webb, fost politist, drept infracțiune. Cinci minute mai târziu este deschis scorul spre bucuria tribunelor. Un corner executat de Neymar este prelungit de Thiago Silva cu capul la colțul lung, unde David Luiz împinge mingea în plasă de lângă Jara. Chilienii – ”los rojos” – încearcă să urce și să stea mai mult în jumătatea adversă, dar ”auriverde” țâșnesc pe contraatac imediat cum au ocazia. Presiunea chilienilor crește treptat, iar rezultatele nu întârzie să apară. În minutul 32, în apropierea careului brazilian Marcelo bate un aut la Hulk și asistăm la o preluare neinspirată a atacantului ”carioca” ce facilitează o intercepție a lui Francisco Silva.  Acesta pasează scurt către Alexis Sanchez, care îl execută din careu pe Julio Cesar aducând egalarea. Brazilienii nu se împacă cu situația și încearcă să o modifice cât mai rapid, apropiindu-se în trei rânduri în minutele 36, la un cap al lui Neymar deviat de Jara, minutul 40, la șutul lui Fred peste transversală, și 42, când Bravo scoate de sub transversală șutul lui Dani Alves care îl văzuse pe portarul chilian ieșit dintre buturi.

În al doilea mitan Hulk marchează în minutul 55, dar Howard Webb își atrage oprobiul publicului anulând reușita pentru un henț. Julio Cesar salvează Brazilia de la dezastru în minutul 64 la șutul din careu al lui Aranguiz, finalizarea unei acțiuni cursive de atac pe partea stângă, creionată de Isla. Chilienii par mai lucizi și controlează cursul jocului cu calm, blocând din fașă construcția braziliană. Iritarea băieților lui Scolari nu este atenuată de încurajările tribunei și rezultatul este un joc încâlcit, fără orizont. Jo crește tensiunea spectatorilor în minutul 74 când trece pe lângă gol după o centrare perfectă a lui Hulk de pe partea stângă. Neymar, inexistent pe teren în partea a doua a jocului, iese la rampă în minutul 81 cu o lovitură de cap de la 10 metri central pe poarta lui Bravo, însă balonul este trimis direct în brațele goalkeeper-ului chilian. Câteva minute mai târziu Hulk îl evidențiază pe Bravo după o pătrundere în careu și un șut violent la colțul lung, scos cu o robinsonadă de chilian. Glonțul le trece pe la ureche brazilienilor în minutele de prelungiri la un corner de pe partea stângă pe direcția de atac a chilienilor, dar timpul regulamentar se termină fără alt gol marcat.

Prelungirile nu aduc schimbări în calitatea și claritatea jocului, singura execuție remarcabilă a primei reprize fiind șutul de la 25 de metri al lui Hulk din minutul 103, respins cu dificultate de Bravo. Finalul prelungirilor este electrizant: Pinilla lovește transversala în minutul 120 și îngheață tribunele, iar la poarta cealaltă Ramires trimite un trasor pe lângă rădăcina bării din dreapta lui Bravo.

Se ajunge la loteria penalty-urilor, unde în mare măsură star-uri sunt cei doi portari. Julio Cesar a fost mai puțin ”în priză” decât Bravo pe parcursul celor 120 de minute de joc. David Luiz bate primul și înscrie, apoi Pinilla trage direct în Julio Cesar. Stadionul erupe, dar mai sunt câte patru lovituri de executat de fiecare parte. Willian îl fentează pe Bravo, dar trage pe lângă. Julio Cesar îl salvează pe colegul său și apără șutul lui Alexis Sanchez. Marcelo transformă, ca și Aranguiz, Trei serii, 2-1 pentru Brazilia. Hulk este neinspirat și trage direct în Bravo. Diaz își fixează îndelung balonul și aduce egalarea înainte de ultima serie de lovituri.

Neymar sărută balonul, îl pune la punctul cu var și transformă. Fundașul Jara trage puternic, dar în bară și samba mai mult tremurată pornește pe străzile Braziliei.

 

Brazilia (antrenor Luiz Felipe Scolari): Julio Cesar - Alves, Thiago Silva, David Luiz, Marcelo - Fernandinho (min. 72 Ramires), Luiz Gustavo - Hulk, Oscar (min. 108 Willian), Neymar – Fred (min. 63 Jo)

Chile (antrenor Jorge Sampaoli): Bravo - Francisco Silva, Medel (min. 108 Rojas), Jara - Isla, Aranguiz, Diaz, Mena - Vidal (min. 87 Pinilla) - Sanchez, Vargas (min. 57 Gutierrez)

Alte știri din Cupa Mondială 2014