Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014:  Brazilia - Columbia 2-1 în sferturile de finalăAFP / Mediafax Foto
05 Iul 2014

CM Brazilia 2014: Brazilia - Columbia 2-1 în sferturile de finală

Echipa națională de fotbal a Braziliei s-a impus cu scorul de 2-1 în sferturile de finală ale Campionatului Mondial, în disputa contra vecinei de continent, Columbia. Jocul a fost unul foarte frumos, cu Brazilia peste ce a arătat în partidele precedente. Scorul a fost deschis în minutul 7, de căpitanul Thiago Silva, care a reluat cu genunchiul din interiorul careului. Columbia, chiar și după primirea acestui gol, s-a prezentat mai mult decât onorabil, la înălțimea așteptărilor pentru un astfel de meci. 

În ciuda mai multor faze, scorul a rămas nemodificat până în repriza secundă, în minutul 68, când cel mai util om al acestui mondial, în opinia specialiștilor, David Luiz, a executat impecabil o lovitură liberă de la 30 de metri de poarta columbiană. Ospina nu a avut replică la șutul care s-a dus direct la vinclu, iar Brazilia și-a dublat astfel avansul pe tabelă. 

Finalul a fost al oaspeților, care, nemaiavând ce pierde, au presat insistent. Speranțele lor au fost alimentate de golul înscris din penalty de James Rodriguez, în minutul 80. În căutarea insistentă a prelungirilor, Brazilia a rezistat în pofida celor 5 minute dictate de la margine. Totuși, gazdele acestui turneu final au suferit o grea pierdere în minutul 87. Neymar a fost lovit în spate de Zuniga, iar primele investigații medicale au relevat un diagnostic dur: fractură la o vertebră lombară. Neymar va fi indisponibil cel puțin șase săptămâni și va rata, evident, restul turneului.

Pe de altă parte, în minutul 64 căpitanul Thiago Silva primise un cartonaș galben, fapt care îl suspendă automat pentru semifinală. 

Brazilia se califică în semifinale, unde, în condițiile celor două absențe notabile, este cotată cu șansa a doua în fața Germaniei. 

Alte știri din Cupa Mondială 2014