Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Bosnia-Herțegovina - Iran 3-1AFP / Mediafax Foto
25 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Bosnia-Herțegovina - Iran 3-1

Bosnia-Herțegovina a învins Iranul cu 3-1 în meciul care a închis turneul final pentru ambele formații. Ex-iugoslavii au jucat mult mai ofensiv, desi echipa persană era singura care mai avea șanse matematice de calificare pentru optimile de finală. 

Scorul a fost deschis de puternicul atacant de la Manchester City, Dzeko. Bosniacul a preluat elegant și a diblat câțiva adversari, dupa care a șutat plasat de la 25 de metri, imparabil pentru goalkeeper-ul iranian.

La pauză, echipa lui Safet Susic a condus cu 1-0, iar apoi și-a majorat avantajul în partea secundă. O combinație rapidă în preajma careului advers l-a adus pe Tino Susic, nepotul selecționerului, în postura de a-l servi ideal pe Pjanic, care din stânga a șutat în diagonală, pentru 2-0.

Singura tresărire de orgoliu a asiaticilor a fost notată în minutul 82, când Reza a reluat din fața portii goale centrarea de pe partea stânga a lui Karim. Replica bosniacă a venit imediat, cu un gol marcat de execelentul fundaș dreapta Vrsajevic, care a învăluit și a șutat din colțul careului mare. 

Finalmente, Bosnia-Herțegovina a învins cu 3-1, Iranul dovedind că a abordat meciul într-o manieră neprofesionistă.

Ambii selecționeri, Safet Susici respectiv Carlos Queiroz, și-au anunțat demisiile după acest turneu final mondial. 

Alte știri din Cupa Mondială 2014