Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Argentina trece de BosniaAFP / Mediafax Foto
16 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Argentina trece de Bosnia și reconfirmă superioritatea sud-americană în fața echipelor ex-iugoslave

Debutul Grupei F a Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia a stat sub semnul autogolului rapid marcat de fundașul stțânga bosniac Kolasinac. Practic la prima fază a meciului, o centrare de pe stânga semnată de Messi, din lovitură liberă directă, a fost ștearsă cu capul de Rojo și s-a izbit apoi de tibia apărătorului de la Schalke, care l-a surprins pe goal-keeperul Begovic. Încă o dată ne dăm seama că autogolurile sunt imparabile.

Argentina a dominat tactic prima parte a meciului, după care europenii pregătiți de Safet Sușici au digerat șocul autogolului din minutul 2 și au început să își arate colții. Cu Misimovici plin de elan la mijlocul terenului, suplinit de Hajrovic sau Lulic, Bosnia-Herțegovina a fost aproape de egalare în două rânduri. vedeta din atac, Dzeko, a fost anihilat excelent de coechipierul său de la Manchester City, Zabaleta, care a colaborat cu fundașii centrali. Pjanic a avut și el o frumoasă posibilitate de egalare, după un șut de la distanță, în timp ce atacul argentinian a trăit în special grație inspirației și vitezei debordante a lui Messi. 

În partea secundă, jocul a păstrat relativ aceleași coordonate. Bosnia a împins mai mult evenimentele spre careul lui Romero, însă golul a întârziat să apară. Spahic a avut o bună ocazie, însă mingea nu a ajuns în poartă. tehnicianul argentinian Alejandro Sabella a mutat inspirat încă din minutul 46, când l-a trimis în teren pe Higuain, pentru a completa un careu magic alături de Messi, Aguero și di Maria. 

Starul barcelonez, Leo Messi, a creat cea mai frumoasă fază a meciului, în minutul 65. El a accelerat, a urmat un un-doi cu Higuain, după care șutul lui Messi de la marginea careului a mușcat din stâlpul porții și a ajuns în plasă.

La adăpostul celor două goluri, sud-americanii și-au permis pasul înapoi pentru a conserva avantajul. Bosnia a ieșit mai mult la joc iar eforturile i-au fost răsplătite cu șase minute înainte de final, după o lansare în adâncime spre Ibisevic care din unghi a marcat golul de onoare.

Concluzionând, putem spune că partida a semănat cu celălalt duel dintre sud-americani și ex-iugoslavi.Aargentina a fost însă mai convingătoare în exprimare decât Brazilia, iar Bosnia a fost superioară Croației, prin comparație la distanță.

Alte știri din Cupa Mondială 2014