Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Argentina in extremisAFP / Mediafax Foto
01 Iul 2014

CM Brazilia 2014: Argentina in extremis

Argentina pornea ca mare favorită în penultimul meci al optimilor contra Elveției. Atuul unui joc mai tehnic a fost doar teoretic, echipa din țara cantoanelor purtând amprenta antrenorului Ottmar Hitzfeld și prezentându-se bine organizată în defensivă.

Messi face de toate pe teren și încearcă să-i pună în valoare pe colegii săi, însă Zabaleta, Higuain și Di Maria nu au concretizat situațiile construite. De cealaltă parte, Drmic are cea mai mare ocazie a primei reprize, dar mingea lobată de el din poziție de unu la unu cu Romero nu este îndeajuns de înaltă pentru a-l depăși pe goalkeeper-ul argentinian.

După pauză, argentinienii revin în teren mai montați să tranșeze victoria, dar Benaglio e în zi mare și îi blochează pe Higuain, Rojo și Palacio, chiar cu riscul de a se accidenta. Elvețienii au șansa de a da lovitura chiar în minutele de prelungire, dar Schaer nu a cadrat balonul trimis cu capul.

Intrate în prelungiri, ambele echipe păstrează precauția, dar încearcă să dea lovitura decisivă. Palacio reia cu capul o lovitură liberă executată de Messi, dar Benaglio este la post, apoi incursiunea lui Di Maria este stopată de Djourou. Intrarea în ultima repriză a prelungirilor îl scoate și mai mult la rampă pe Di Maria: șut la vinclu scos de Benaglio, apoi Djourou respinge un alt șut al vârfului de la Real Madrid, pentru ca în minutul 118 să reușească să deschidă scorul cu un șut la colțul lung după o pasă primită de la Messi. După ce elvețienii se aruncă la disperare în atac și ratează prin Dzemaili o dublă ocazie la aceeași fază – lovitură de cap din careul mic care trimite balonul în bară, apoi acesta ricoșează în piciorul elvețianului și iese în aut de poartă – același Di Maria este aproape de a dubla avantajul cu un lob de la mare distanță trimis către poarta goală, dar nu prinde cadrul porții. Ultima fază aparține tot elvețienilor, dar lovitura liberă de la 17 metri este trimisă în zid de Shaquiri.

Argentina – Elveția 1-0 (0-0, 0-0) cu mari emoții pentru sud-americani, care nu puteau lipsi din topul celor mai bune 8 echipe ale lumii.

 

Argentina (antrenor Alejandro Sabella): Romero - Zabaleta, Garay, Fernandez, Rojo (min. 105+1 Basanta) - Gago (min. 105 Biglia), Mascherano, Di Maria - Messi, Higuain, Lavezzi (min. 74 Palacio)

Elveţia (antrenor Ottmar Hitzfeld):  Benaglio - Lichtsteiner, Djourou, Schaer, Rodriguez - Behrami, Inler - Xhaka (min. 66 Fernandez), Shaqiri, Mehmedi (min. 113 Dzemaili) - Drmic (min. 82 Seferovic)

Alte știri din Cupa Mondială 2014