Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Argentina, a doua finalistăAFP / Mediafax Foto
10 Iul 2014

CM Brazilia 2014: Argentina, a doua finalistă

Apetitul pentru goluri deschis iubitorilor de fotbal în urma magnificei victorii a Germaniei, 7-1 contra Braziliei, s-a restrâns drastic după un meci între Argentina și Olanda, pe cealaltă jumătate de tablou, în care fotbalul s-a picurat cu pipeta și în care teama de a nu fi înfrânt a guvernat majoritatea acțiunilor de pe dreptunghiul magic. Meciul a fost precedat de un minut de reculegere în memoria celui care a fost Alfredo Di Stefano, decedat la vârsta de 88 de ani.

Olanda nu a mai avut vigoarea recunoscută și astfel a bifat o a doua întâlnire consecutivă de 120 de minute în care nu a marcat, după sfertul câștigat cu Costa Rica, la loviturile de departajare. Robben a încercat să iuțească jocul, însă reușitele sale au fost minime, dar oricum mai bune în comparație cu van Persie sau cu Sneijder.

De partea cealaltă, Messi nu a fost capabil să coloreze jocul argentinian, aflat în evidentă suferință după accidentarea lui Angel di Maria.

Jocul poate fi caracterizat ca unul incolor, inodor și insipid. În prelungiri, forțele proaspete aduse de Sabella, Aguero și Maxi Rodriguez, au avut fiecare câte o ocazie uriașă, dar Cilessen, portarul olandez, a fost la post.

S-a ajuns din nou la loteria loviturilor de departajare, unde Louis Van Gaal nu a mai recurs la aceeași stratagemă de aducere între buturi a celui de-al treilea goal-keeper, Krul. Tehnicianul olandez l-a păstrat pe Cillesen, care a fost învins de executanții argentinieni, de fiecare dată. Exceptând șuturile de departajare, Olanda, culmea, nu a expediat în timpul regulamentar sau în prelungiri, niciun șut pe spațiul porții apărate de Romero.

Curioasă a fost și alegerea lui Van Gaal pentru primul executant, Vlaar ratând cu nonșalanță. L-a imitat apoi Sneijder, care astfel a pus capăt visului olandez de a ajunge în finala de pe Estadio Maracana.
Argentina se califică în finala Campionatului Mondial, unde va întâlni Germania. Va fi practic o reeditare a ultimelor acte desfășurate în 1986, când sud-americanii au învins cu 3-2, sau 1990, când nemții s-au impus cu 1-0.

 

Argentina (antrenor Alejandro Sabella): Romero - Zabaleta, Demichelis, Garay, Rojo - Biglia, Mascherano, Enzo Perez - Messi, Higuain, Lavezzi

Olanda (andtrenor Louis van Gaal): Cillessen - Kuyt, De Vrij, Vlaar, Martins Indi, Blind - De Jong, Sneijder, Wijnaldum - Robben, Van Persie

Alte știri din Cupa Mondială 2014