Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM Brazilia 2014: Algeria se califică pentru optimiAFP / Mediafax Foto
27 Iun 2014

CM Brazilia 2014: Algeria se califică pentru optimi

La Curitiba ambele echipe au intrat pe teren conștiente că soarta le stă în propriul bocanc și nu depindeau de rezultatul din cealaltă partidă dintre Belgia și Coreea de Sud. Mai mult, Rusia aveau nevoie obligatoriu de victorie în fața Algeriei pentru a o detrona de pe locul 2, cel al calificărilor în optimi.

De aceea golul din minutul 6 marcat de Kokorin cu capul în urma centrării lui Kombarov a adus liniștea în tabăra condusă de Capello și agitație în cea a africanilor. Cu toate acestea, rușii rămân în continuare în atac și conduc la capitolul posesie, în timp ce algerienii au în două rânduri ocazia de a înscrie cu lovituri de cap semnate de Slimani.

După pauză, Samedov are ocazia de a închide meciul însă nu reușește să rezolve în favoarea sa un ”unu la unu” cu M'Bohli. În minutul 60 Slimani aduce egalarea mult dorită tot cu o lovitură de cap, taxând o ieșire neinspirată a lui Akinfeev la un corner de pe partea stângă a direcției de atac a algerienilor. Din acest moment rolurile se inversează, algerienii gestionează mai bine timpul și rușii urcă obsesiv în ofensivă, însă fără succes.

Se încheie Rusia – Algeria 1-1 (1-0), egalul fiind suficient pentru africani pentru a-și conserva locul secund obținut după primele două meciuri și pentru a le aduce o reîntâlnire după 32 de ani cu Germania, cea care i-a eliminat din grupe prin jocul rezultatelor în 1982.

 

Algeria (antrenor Vahid Halilhodzic): M'Bohli - Mandi, Bougherra, Halliche, Mesbah - Medjani, Bentaleb - Feghouli, Brahimi (min. 71 Yebda), Djabou (min. 77 Ghilas) – Slimani (min. 90 Soudani)

Rusia (antrenor Fabio Capello): Akinfeev - Kozlov, Berezoutski, Ignashevich, Kombarov – Glushakov (min. 46 Denisov) - Samedov, Shatov (min. 67 Dzagoev), Fayzulin, Kerzhakov (min. 81 Kanunnikov) - Kokorin

Alte știri din Cupa Mondială 2014