Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Cupa Mondială 2014
powered by Panini
CM 2014 Brazilia: Echilibru și teamă în Rusia - Coreea de Sud 1-1AFP / Mediafax Foto
18 Iun 2014

CM 2014 Brazilia: Echilibru și teamă în Rusia - Coreea de Sud 1-1

Ultimele două echipe care au intrat în scena Campionatului Mondial de fotbal din Brazilia au fost Rusia și Coreea de Sud. Cele două componente ale grupei H au abordat disputa directă cu o teamă excesivă, care s-a transpus, la nivelul gazonului, într-un joc lipsit de eficiență și de spectaculozitate. După o perioadă de studiu reciproc, oarecum normală, tatonarea s-a extins până la încheierea primei reprize, perioadă în care fotbalul a lipsit aproape cu desăvârșire. Singurele exprimări tehnice și tactice au fost în zona anihilărilor reciproce, al îndârjirii și al unei condiții fizice utilizate până la extrem. În acest context, ocaziile de gol au apărut foarte greu, după un joc care poate fi lesne catalogat ca fiind unul de mijlocul terenului.

Repriza a doua parcă a avut un ritm mai dinamic, iar acest lucru s-a datorat în primul rând rușilor. Ei au pornit mai decis și au atacat mai incisiv poarta sud-coreeană. Contrar cursului jocului, golul a venit însă la cealaltă poartă. Hong Myung-Bo, selecționerul asiatic, a introdus în teren un atacant percutant, pe Keun Hoo-Lee, care a prins un șut de la aproximativ 25 de metri, în minutul 68. Balonul nu a avut o forță deosebită, iar portarul rus Akinfeev era exact pe direcție. Totuși, neverosimil, mingea a trecut printre mănușile goal-keeperului și a pătruns în plasă, după o gafă monumentală. Sud-coreenii au deschis scorul norocos, însă rușii au redevenit vioara întâi.

Akinfeev a fost salvat de Capello, care a mutat instantaneu și l-a introdus pe teren pe golgeterul echipei din preliminarii, Kerzhakov. Acestuia i-au fost necesare 3 minute, după care a beneficiat de un carambol în careu și, din vecinătatea porții, a marcat la o fază la care asiaticii au solicitat ofsaid. Reluările oferite de televiziune nu au fost însă edificatoare, exact unghiul cel mai bun, cel din lateral, lipsind de pe ecrane.

După marcarea celor două goluri, ambele formații au dat senzația că s-au liniștit și au revenit la acel stil de joc bătrânesc, cu jucători care nu își depășesc limitele trasate de fișa postului. Finalul a găsit două echipe fericite că nu au pierdut în meciul inaugural. Va fi oare de ajuns pentru o calificare în optimile de finală?

Rusia nu i-a oferit antrenorului italian decât un punct în ziua în care acesta și-a sărbătorit împlinirea a 58 de ani. Un alt sărbătorit a fost și arbitrul argentinian Pineta, fost actor, care chiar pe 17 iunie a împlinit 39 de ani. 

 

Coreea de Sud (antrenor Myung-Bo Hong): Sung-Ryong Jung - Yong Lee, Jeong-Ho Hong (Seok Ho-Hwang, 73), Young-Gwon Kim, Suk-Young Yoon - Sung-Yong Ki, Kook-Young Han - Ja-Cheol Koo, Heung-Min Son (Kim Bo Kyung, 82), Chung-Yong Lee - Chu-Young Park (Lee Keun-Ho, 55)

Rusia (antrenor Fabio Capello): Akinfeev - Eschenko, Ignashevitch, Berezutski, Kombarov - Fayzulin, Glushakov (Denisov, 72), Zhirkov (Kherzhakov, 71) - Samedov, Kokorin, Shatov (Dzagoev, 59)

Alte știri din Cupa Mondială 2014