Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
CL: CFR Cluj trece de primul hopRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
20 Aug 2020

CL: CFR Cluj trece de primul hop

CFR Cluj a obținut o victorie muncită în primul tur preliminar al UEFA Champions League pe terenul maltezilor de la Floriana FC și se pregătește de întâlnirea de săptămâna viitoare de pe teren propriu cu Dinamo Zagreb din faza următoare a competiției.

Calculele hârtiei dădeau meciul cu maltezii ca unul de antrenament înaintea mult mai echilibratei confruntări cu croații, dar lucrurile nu au fost chiar așa de simple pentru trupa pregătită de Dan Petrescu. Chiar dacă au fost mai incisivi în primele 45 de minute, cu ocazii ale lui Rondon în minutele 19, lovitură de cap ratată dintr-o poziție bună în centrul careului, și 45+3, lovitură de cap trimisă pe spate, de această dată pe cadrul porții, clujenii au intrat în teren după pauză mai deciși să tranșeze de partea lor soarta partidei.

Au reușit să o facă destul de repede, Cestor modificând tabela în minutul 53 cu o lovitură de cap din 6 metri în urma unei centrări trimise de pe partea stângă de Michael Pereira. Primirea golului a produs un declic în jocul formației gazdă, care a profitat de retragerea deliberată a clujenilor și a presat de multe ori periculos poarta apărată de Bălgrădean. La numai două minute de la deschiderea scorului maltezii puteau egala prin Leone, dar șutul acestuia a fost deviat în corner de Burcă, apoi în minutele 64 și 74 Venancio a executat două lovituri libere, prima trimițân-o de la limita careului de 16 metri peste transversală, iar pe cea de-a doua în zidul format de clujeni. Bălgrădean este la post la șutul lui Leone trimis din unghi în minutul 78, pentru ca pe minutele de final ale prelungirilor Golofca să liniștească spiritele cu un gol înscris cu capul din careul mic în urma unei centrări la bara a doua trimise de pe partea stângă de Rondon.

Așadar, un prim hop trecut de campioana României pe un traseu destul de complicat pe care următoarea bornă este Dinamo Zagreb, meciul fiind programat în Gruia miercuri, 26 august, de la ora 21:00.

 

Floriana FC - CFR Cluj 0-2 (0-0)

Au marcat: Cestor (min. 53), Golofca (min. 90+7)

Floriana FC (antrenor Enzo Potenza): Atkpan - Cheveresan (min. 67 Marcelo Dias), Cini (min. 69 Beye), Pisani (min. 82 Paiber), Ruiz - Camenzuli, Garcia, Venancio, Fonseca - Keqi, Leone

CFR Cluj (antrenor Dan Petrescu): Bălgrădean - Burcă, Vinicius, Cestor, Camora - Chipciu (min. 89 Golofca), Itu (min. 66 Luis Aurelio), Hoban - Deac, Rondon, M. Pereira (min. 83 Susic)

Alte știri din Fotbal