Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Alte sporturi
CIO a stabilit datele disputării JO de la Tokyo
30 Mar 2020

CIO a stabilit datele disputării JO de la Tokyo

Comitetul executiv al Comitetului Internațional Olimpic (CIO) s-a reunit luni pentru a lua o decizie legată de perioada de disputare a Jocurilor Olimpice de la Tokyo. Olimpiada, care va fi denumită în continuare Tokyo 2020 în pofida faptului că va avea loc în 2021, va începe la 23 iulie 2021 și își va desfășura competițiile până la 8 august, după ce a fost amânată pentru un an din cauza pandemiei coronavirusului. De asemenea, Jocurile Paralimpice, care inițial trebuiau să înceapă la 25 august 2020, vor avea loc acum între 24 august și 5 septembrie 2021.

Președintele CIO, Thomas Bach, a declarat: ”Sunt încrezător că, lucrând împreună cu Comitetul de organizare Tokyo 2020, Guvernul Metropolitan de la Tokyo, guvernul japonez și toate părțile interesate, putem stabili această provocare fără precedent.”

Președintele Comitetului Paralimpic Internațional, Andrew Parsons, a adăugat: „Când Jocurile Paralimpice se vor desfășura la Tokyo anul viitor, acestea vor fi o afișare extraordinară și specială a umanității care ne va uni ca o sărbătoare globală a rezilienței umane și o vitrină senzațională a sportului. Cu Jocurile Paralimpice de la Tokyo 2020 acum la 512 zile distanță, prioritatea pentru toți cei implicați în mișcarea paralimpică trebuie să fie să se concentreze pe a rămâne în siguranță cu prietenii și familia în acest moment fără precedent și dificil."

Decizia de a amâna ambele evenimente a fost luată pentru a proteja sănătatea sportivilor și a tuturor celor implicați și pentru a sprijini reținerea virusului Covid-19. Noile date au avut în vedere și restul calendarului sportiv global, după ce și Campionatul European de fotbal masculin a fost amânat în vara anului 2021.

Organizatorii speră că întârzierea va permite un timp suficient pentru finalizarea procesului de calificare, care va urma aceleași măsuri de atenuare planificate pentru 2020. S-a confirmat anterior că toți sportivii deja calificați și locurile de cotă deja alocate pentru Jocurile Olimpice Tokyo 2020 vor rămâne neschimbate.

Alte știri din Alte sporturi